„Klubrádió

Kirúgták Rózsa Pétert a 168 Óra éléről

2/09/2020 12:45

| Szerző: Klubrádió/Média1

Ma reggel Milkovics Pál, a Brit Media vezérigazgatója közölte Rózsa Péterrel, a 168 Óra tavaly kinevezett főszerkesztőjével (a Klubrádió korábbi főszerkesztő-helyettesével, az Utcafront című műsorunk műsorvezetőjével), hogy azonnali hatállyal felmentik a munkavégzés alól.

Az ok, hogy az 168 Óra aktuális lapszámában megjelent Családi álca című cikket egy Orbán Viktort és családját ábrázoló képpel illusztrálták, mely egy korábbi, adventi PR-fotó volt - ami a kormany.hu oldalon is szerepel, és maga a miniszterelnök használta korábban. Milkovics szerint azonban morálisan aggályos és elfogadhatatlan a fotó közlése, mert „a képet a kormányfő családjához nem kapcsolódó szöveghez használták fel illusztrációnak”. A vezérigazgató szerint „a gyerekeket, függetlenül szüleik közéleti szerepvállalásától, védeni kell, nem pedig politikai tartalmú üzenetekhez felhasználni és gyűlölködés céltáblájává tenni.”

 
Rózsa Péter
 

Milkovics Pál megpróbálta visszahívni a lapot, de már elindult annak a terjesztése. Rózsa Péter utódjaként Makai Józsefet jelölte ki, aki a Pesti Hírlap főszerkesztő-helyettese, de korábban a Magyar Narancs, az Origo, a Magyar Hírlap, a Magyar Rádió és a vs.hu szerkesztőségében is dolgozott.

A Brit Média vezérigazgatója azt is elmondta a Media1-nek, hogy "lélekben felkészült, hogy a főszerkesztő elbocsátása miatt azzal fogják támadni, hogy személyében bizonyára megérkezett a NER a laphoz, de ha így is lesz, ezek alaptalan támadások lesznek: egyszerűen a jó ízlés határát messze túllépte a főszerkesztő, amikor így, ezzel az oda nem illő képpel engedte nyomdába a lapot."