„Klubrádió
Megbeszéljük...

Ungár Tamás: A szegény falvakban inkább hisznek Orbánnak

1/09/2021 20:15

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A legszegényebb falvakban a kormány szava számít. A Fidesz nem tereli őket, hanem olyan mélyen gyökerező dolgokra épít, mint a homofóbia – mondta Ungár Tamás, a Népszava pécsi tudósítója.

2021. szeptember 01. Megbeszéljük - részlet 21.09.01. Ungár Tamás
15:17
00:00

Öt faluban ötven embert kérdezett meg a homoszexualitás témájában a Népszava tudósítója, Ungár Tamás. Válaszaik talán nem meglepőek, hiszen túlnyomó többségük egyértelműen támogatják a kormány által sulykolt nézetet, így várhatóan a kormány, az ügyben tartott népszavazásán támogatják majd a homofóbnak is nevezett családvédelmi törvényt.

Ungár úgy látja, nem a kormány tereli a homofóbia felé a szavazóit, sokkal inkább arról van szó, hogy nagyon ráéreztek arra, hogy mivel szólítható meg a legtöbb ember, függetlenül annak elfogadhatatlan voltától. Egy olyan témába, mint az idegenektől migránsoktól való félelem, az háttérhatalmak szervezkedése Magyarország ellen, vagy a homofóbia könnyedén meg tudnak kapaszkodni. "Különbnek érezhetik magukat az által, hogy heterók, túl sok sikerélményük az élet más területén nincs" – összegezte Ungár.

Azt is hozzátette, nem feltétlenül meggyőzhetetlenek az emberek, például azzal kapcsolatban, hogy neveléssel lehet-e homoszexuálissá tenni valakit. Mivel azonban úgy szocializálódtak, hogy azt vegyék ténynek, amit a rádióban, tévében hallanak, és mivel ezek a rádiók, tévék rendszerint központi egységes híreket szórnak, amelyek a kormány álláspontját tükrözik, ez nem változtat a témában való hozzáállásukon. Ha nagy ritkán a témával kapcsolatban látnak, hallanak is más híreket, például az interneten, azt nem kezelik mérvadónak.

Fontosabb, hogy a homofóbia egy nagyon mély gyökerű dolog, ezt a nézetet viszont a neveltetéssel sajátítják el.

 
Gyulaj, egyike az öt falunak, ahol Ungár Tamás megkérdezte a helyieket.
 Fotó: Youtube
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Ungár Tamással
2021.09.01., szerda 16:45
Riport: Bolgár György