„Klubrádió
A lényeg

Böjte nem foglalkozik szexuális irányultságokkal

18/08/2021 16:44

| Szerző: Klubrádió

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes azt mondta a Transindexnek, hogy sem a heterók, sem a melegek mellett nem állt ki, szerinte ez a probléma csupán egy gumicsont, amit a média kreált.

„Soha nem harcoltam senkivel, nem is fogok. Nem bírálni szoktam a hatóságokat, hanem rámutatni, hogy ha másként csinálnánk dolgokat, sokkal jobb lenne” – válaszolta Böjte Csaba a Transindexnek arra a kérdésre, hogy meg kell-e szólalni, ha egy politikai párt egy egész csoportot potenciális terroristának állít be pusztán a bőrszíne miatt.

A 444 összefoglalójában kitért arra is, mit gondol szerzetes arról, hogy a pápa az utóbbi időben többször is kiállt a melegek és menekültek mellett, és mintha ez Erdélyben, Magyarországon nem történt volna meg. Böjte azt mondta: „én nem álltam ki a heterók mellett, vagy más szexuális irányultság mellett sem.”

Szerinte ez a probléma egy „gumicsont”, amit a „liberális, vagy más média kitalált” és szerinte lennének fontosabb dolgok is, amelyekkel foglalkozni kéne.

A 24.hu azt is kiemelte, hoghy Böjte fontosnak tartaná, hogy az újságírás ne probléma-, hanem sikerorientált legyen, mert az emberek szeretnek odaállni a sikerek mellé. A hozzá került árvákból ő bajnokokat akar nevelni, 150 gyereket küld azért bokszedzésre, mert az életben is küzdeni kell.

A felvetésre, hogy az emberek 5 százaléka meleg, annyian vannak az össztársadalmon belül, mint a magyarok Romániában, azt feleli, ő a 95 százalékkal akar foglalkozni. Arra a kérdésre, hogy a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvényt akarnak bevezetni Romániában is, azt mondja, ő elolvasta a törvényt,

A felvetésre, hogy az emberek 5 százaléka meleg, annyian vannak az össztársadalmon belül, mint a magyarok Romániában, azt feleli, ő a 95 százalékkal akar foglalkozni. Arra a kérdésre, hogy a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvényt akarnak bevezetni Romániában is, azt mondja, ő elolvasta a törvényt és szerinte semmi nincs összemosva. Az egy hazugság.