„Támogassa
Megbeszéljük...

Ungár: A homofóbia nem a magyarok valósága

13/08/2021 22:07

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Az LMP képviselője és szombathelyi előválasztási jelöltje úgy véli Orbán Gáspár szexualitását nem firtathatja senki, hiszen nem közszereplő. Ungár Péter szerint az embereket jobban érdekli a megélhetés, az infláció és az albérleti díj.

2021. augusztus 13. Megbeszéljük - részlet 21.08.13. Ungár Péter
12:17
00:00

Miután Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere és a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője személyét éles kritikák érték keddi, a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatója miatt kénytelen volt többek közt a Klubrádióban is elnézést kérni, ha bárkit, megsértett, célja véletlenül sem az volt, hogy bárkit, akár Orbán Gáspárt bármilyen szempont alapján hátrányosan megkülönböztessen. Ellenben az igenis célja, hogy a kormány „rágalmaival” szemben minden, köztük a fideszes homoszexuálisok mellett is kiálljanak az összellenzéki pártok.

A pénteki Megbeszéljük műsorában Ungár Pétert is megkérdeztük az esetről. Az LMP képviselője és szombathelyi előválasztási jelöltje úgy véli, hogy Orbán Gáspár szexualitását azért nem szerencsés felhozni, bármilyen témában tett nyílt állásfoglalásban, mert a miniszterelnök fia nem közszereplő. Más a helyzet a politikusokkal, köztük a Fidesz azon politikusaival, akik nem heteroszexuálisok. Pontosan azért érdekes, mert így a visszás képet fest, hogy legalábbis hallgatólagosan támogatják a kormány gyűlölködését.

Megjegyezte, kampánya során a azt figyelte meg, hogy az embereket nem ez a kérdés foglalkoztatja igazán. Őket jobban érdekli a megélhetés, az elszabadult infláció, vagy az albérletek ára. Szerinte a kormány homoszexuálisok elleni gyűlöletkampánya nem a magyar valóságról szól.

2021. augusztus 13. Megbeszéljük - részlet 21.08.13. Dombos Tamás
15:10
00:00
A műsorban megszólalt Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője is.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Ungár Péterrel
2021.08.13., péntek 16:45
Riporter: Bolgár György