„Klubrádió
Esti gyors

Újabb milliárdos Mészáros

3/01/2020 11:31

| Szerző: Klubrádió

Az biztos, hogy dollárban számolva is milliárdos Orbán barátja, Mészáros Lőrinc. Meg a család. Az öccse újabban régi kormánykedvenceket is lenyom.

2020. január 02. Esti gyors - részlet 20.01.03. Kovács-Angel Marianna
06:13
00:00

Úgy tűnik, Mészáros Lőrinc felcsúti mindenes nem az egyedüli tehetséges ember a családban. Az öccse, Mészáros János eddig többnyire alvállalkozóként tevékenykedett a testvérénél, ám most hozzá is közvetlenül kezd ömleni az állami pénz. 7,7 milliárd forintnyi megbízása volt tavaly, és ez csak az az összeg, amely a nyilvános adatokból kideríthető, mert fővállalkozóként kapta.

Kovács-Angel Marianna, a 24.hu újságírója arra hívta fel a figyelmet az Esti gyorsban, hogy a pontos összeg szinte kideríthetetlen, ugyanis bonyolult a cégháló, az alvállalkozói megbízások igen szövevényesek, az adatok jó részét külön kell kiperelni. A 7,7 milliárd tehát csupán a jéghegy csúcsa.

Mészáros János érdekeltségei szinte mindennel foglalkoznak. Kereskedéstől a mérnöki tevékenységig, és még ki tudja meddig terjed a skála. A Magyar Közútnak például szállítottak gépeket, de ruhákat is. Kaptak megbízást a Kaposvári Egyetemtől, meg a MÁV Starttól is, foglalkoztak a Tiszán egy holtág kármentesítésével is. A közbeszerzési eljárásokban a Mészáros-üstökösök megelőznek régi bevált állócsillagokat is, mint például Barkász Sándor cégét.

Kovács-Angel Marianna úgy véli, hogy Mészáros Lőrinc családja dollármilliárdos, a feleségének, gyermekeinek, vejének is vannak vállalkozásaik. De feltehetően az unokatestvérek köréig sem szűkölködik senki.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Esti gyors
2020.01.02. 18:00
Műsorvezető: Szénási Sándor