„Klubrádió
A lényeg

Ki akarják perelni az igazságot Mészáros Lőrinc újabb üzletéről

27/12/2019 17:18

| Szerzők: KlubrádióNépszava

Nekiállt kinyomozni az MSZP, vajon miért vette meg az állam a multimilliárdos gázszerelő, Mészáros Lőrinc Mátrai Erőművét. Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselő a Klubrádiónak elmondta: amennyiben nem kapják meg a szükséges adatokat, akkor ki fogják perelni az MVM igazgatótanácsi döntését, a szándéknyilatkozatot és az adásvételi szerződést is.

2019. december 27. A lényeg-részlet/Interjú, Korózs Lajos (19.12.27.)
00:54
00:00
Adatkiadási pert indít a Magyar Villamos Művek (MVM) ellen a Mátrai Erőmű megvásárlásának részletei iránt érdeklődő Tóth Bertalan szocialista pártelnök – írta meg a Népszava.

A multimilliárdos gázszerelő, Mészáros Lőrinc tőzsdei cége, az Opus karácsony előtt jelentette be, hogy eladta az erőművet az államnak. Az MSZP elnöke előzetesen elkérte az MVM-től az adásvételt megalapozó szándéknyilatkozatot, de csak az erről szóló közlemény címét kapta meg. Tóth Bertalan furcsállja, hogy az MVM tájékoztatása szerint a szándéknyilatkozat nem járt az igazgatóság előtt, mint ahogy az ügylet számos más részletét is elhallgatják szerinte.

Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselő a Klubrádiónak azt mondta, szeretnék megtudni, hogy az MVM igazgatótanácsa foglakozott-e az adásvétellel azt megelőzően, hogy a vásárlás megtörtént volna. Arra is kíváncsiak, hogy „mibe kerül ez a kaland a magyar adófizetőknek, miért jó az államnak egy veszteséges erőművet megvenni, amit már be kellene zárni, és milyen járulékos költségeket vesz át az MVM”.

Ő is hangsúlyozta, hogy közadatigényléssel is fordultak, még az adásvételt megelőzően, az MVM-hez, szerették volna a szerződésről szóló igazgatósági döntés dokumentumát megszerezni, illetve megismerni a szándéknyilatkozatot, de egyik beadványukra sem kaptak kielégítő választ.

A szándéknyilatkozat megismerése kapcsán biztos, hogy pert indítanak. Ki fogják perelni az MVM igazgatótanácsi döntését, ha volt ilyen, és ha nem küldik meg részükre az adásvételi szerződést és annak minden mellékletét, akkor ebben az ügyben is pert fogunk indítani – tette hozzá az MSZP-s politikus.

A lényeg/Interjú Korózs Lajossal
2019. december 27., péntek 12.00