„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Ügyintézés a járvány alatt

2/04/2021 16:07

| Szerző: Klubrádió

Fogyasztóvédelmi műsorunkban annak jártunk utána, milyen hatással van a járvány az ügyintézésre, milyen hátrányok érhetnek minket a biztosítások terén. Németh Péter, a CLB biztosítási szakértője adott tanácsokat. Dr. Paragi Attila általános fogyasztóvédelmi szakértő az Általános Szerződési Feltételek és a PCR-tesztek labirintusában segített eligazodni.

2021. április 01. Nívó - a minőség magazinja (2021. április 01., csütörtök 14:00)
52:28
00:00
Műsorvezetők: Törtei-Takács Kriszta Szerkesztők: Törtei-Takács Kriszta

A Nívó előző adásában azt próbáltuk megfejteni, hogy mit jelent egy mobilszolgáltatónál az, hogy korlátlan. Az áprilisi első adásban egy másik történetet vettünk át. Az előfizető megvette egy mobilszolgáltató létező legdrágább csomagját. Tavaly meg is hosszabbította hűségét. A szolgáltató viszont azóta megváltoztatta az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) és egyszerűen kivezette ezt a csomagot. Így a fogyasztónak ugyanazért a szolgáltatásért sokkal többet kell fizetnie. Lehet tényleg ennyire egyszerű, és ennyire kiszolgáltatottak lennénk? Dr. Paragi Attila általános fogyasztóvédelmi szakértő segített eligazodni ebben az útvesztőben.

Fotó: Pixabay
 

Annak is utána jártunk, hogyan zajlik ebben az időszakban a kárbejelentés, mennyire csúszhat az ügyintézés, vagyis mekkora hátrányt okozhat a járvány. Egyáltalán szabad-e bármilyen hátrányt szenvednünk a koronavírus miatt?

Arról is szót ejtettünk, ha elmegyünk a körzeti orvoshoz és PCR-tesztet kérünk, biztos, hogy azt ő csinálja meg, valamint hogy lehet-e szerződés a házi orvosok és más laboratóriumok között. Arról is szó esett, hogy mire kell odafigyelni, ha olyan tesztet kérünk, amit TB-re már nem tudunk igénybe venni, és hol kaphatunk erről tájékoztatást.

Koronavírus - Országos szűrővizsgálat-sorozat – Kecskemé
 
KoronatesztFotó: Bús Csaba / MTI
 

A műsorban beszéltünk arról, hogy tavaly sokkal kevesebb volt ugyan a baleset, de ez jelenthet-e valamilyen előnyt nekünk. És mi van azokkal, akik szeretnék visszakapni a tavalyi biztosításukat, miután nem mentek sehova? Németh Péter, a CLB biztosítási szakértője adott tanácsokat.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Nívó – a minőség magazinja
21.04.01. 14:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta