„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Fekete péntek, öcsém!

23/11/2020 02:56

| Szerző: Klubrádió

Fogyasztóvédelmi műsorunk egyik központi témája az ún. chargeback volt, de a Black Friday-ról és az új fogyasztóbarát pénzügyi termékekről is szó esett. Itt volt velünk a műsorban dr. Paragi Attila általános fogyasztóvédelmi szakértő, a Nimbusz Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke és Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője, akiktől a hallgatók kérdezni is tudtak.

2020. november 19. Nívó - a minőség magazinja (2020. november 19., csütörtök 14:00)
48:11
00:00
Műsorvezetők: Törtei-Takács Kriszta Szerkesztők: Törtei-Takács Kriszta
A Black Friday – vagy ahogy néhol idehaza nevezik Fekete Péntek – itthon is teret nyert. Sok helyen már múlt pénteken, 20-án megtartották, noha a világban, illetve „hazájában“ november 27-én lesz. Volt ahol már november 13-án pénteken lement az akció, van, ahol fekete hetet, fekete éjszakát, fekete hétvégét vagy fekete napot tartanak. Ugyanakkor nagyon máshogy zajlik ez az egész Magyarországon: a kedvezmények messze nem akkorák, és gyakoriak a trükkös leárazások: pár héttel előtte árat emelnek mondjuk 50%-kal, amihez képest a Black Friday-es 40%-os leárazás igazából nem is jelent megtakarítást. Mire figyeljünk nagyon és mire vigyázzunk? Kiderül az is, milyen webáruházakkal érdemes vigyázni.

Újra levelet kapnak azok, akiknek nem fix kamatozású lakáshitelük van. De még mielőtt rossz döntést hoznának néhány fontos tudnivalót érdemes megjegyezni.

Miután továbbra is ömlenek a kérdések, illetve a segítségkérések, kiveséztük a chargebacket. Lépésről lépésre elmondtuk, hogy mi is ez az egész, valamint hogy mit kell tenni ahhoz, hogy visszakapjuk a pénzünket.

Szép lassan piacra dobják a biztosítók a fogyasztóbarát lakásbiztosításaikat. Mostanság amikor mindenkinek megcsappant a pénztárcája érdemes elgondolkodni. ugyanis ezekre bármikor átválthatunk. Januártól már a személyi kölcsönök piacán is találkozhatunk fogyasztóbarát termékekkel. Miért is jobb ez nekünk?

Nívó - a minőség magazinja
2020. november 19. csütörtök 14:00
Szerkesztő-műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás