„Klubrádió
Reggeli gyors

Tovább drágulnak az építkezések a Várban

5/09/2019 15:45

| Szerző: Klubrádió

Egyenként 330 millió forinttal drágult a budai Várban épülő „királyi lovarda” és a Csikós udvar felújítása is – számolt be a K-Monitor. A két épület így már több mint hétmilliárdba kerül.

2019. szeptember 05. Reggeli gyors / részlet, Merényi M. Miklós (19.09.05.)
03:24
00:00

Hogy szúrták ki az árak növekedését? - erről kérdeztük a portál újságíróját, Merényi M. Miklóst. Elmondta: nyomon követik a várbeli építkezéseket. A lovardának 2016 májusában tették le az alapkövét, akkor azt ígérték, hogy 2017 nyarán adják át. Mostanra a végső határidő elvileg 2019. augusztus 31-e lett, tehát elvileg kész van, aki arra jár, megnézheti, hogy dolgoznak-e még rajta. A másik beruházás is körülbelül ezzel egy időben indult el, a kettő együtt több mint 7 milliárd forintba kerül az adófizetőknek.

A költségek növekedését „előre nem látható okokkal” indokolták, és Merényi szerint ez nem meglepő se a várbeli beruházásoknál, se azoknál, ahol a WHB (West Hungária Bau) a kivitelező. Ez a cég építtette a Várkert Bazárt is, amelynél 9-ről 20 milliárdra nőtt a költség, a Várba költöző Pénzügyminisztériumnál pedig, amely szintén az ő projektjük,  „ember nincs, aki megmondja”, hogy mennyibe kerül. A szerződés egy melléklete tartalmazza a pótmunkákat, amelyeket elvégeztek, de ez még nem érhető el a közbeszerzési hatóság honlapján.

A West Hungária Bau Kft.-ről, mint Tiborcz István üzlettársának cégéről sokat írt mások mellett az Átlátszó, ezeket a cikkeket itt találják. 

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Pixabay

Reggeli gyors
2019. szeptember 05., csütörtök 08.45
Műsorvezető: Lampé Ágnes