„Klubrádió
Fülbevaló

Több állat kapott szobrot Budapesten, mint nő

10/03/2020 16:31

| Szerző: Klubrádió

Wonder Woman akcióban – a főváros tisztelegjen az okos, tehetséges, bátor nők előtt; legyen több szobruk Budapesten! Három kisnyugdíjas kellemesebb vidékre költözne, ahol többet ér a pénze. Az álmok szerepe. Témák a Fülbevalóból.

2020. március 10. Fülbevaló (2020. március 10., kedd 13:00)
44:35
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika Szerkesztők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika

Álmodjanak velünk! Valahogy a műsor összes témája felfűzető az álom, álmodás témakörére. Ebből az elsőt magyarázni se nagyon kell – az álmok szerepéről, fontosságáról beszélgetünk egy szakértővel.

Aztán szó volt három öregúrról, akik arról álmodoznak, hogy kellemesebb vidékre költöznek – olyan országba, ahol a kis nyugdíjuk kényelmes életet biztosít a számukra. Ők hárman a Világpolgárok című film főszereplői.

A műsor további részében a Wonder Woman mozgalomról kérdeztük az egyik kezdeményezőt, aki azt álmodta meg, Budapest tisztelegjen az okos, tehetséges, bátor nők előtt; legyen több szobra a női művészeknek, tudósoknak, hősöknek. Elsőként Szenes Hanna kapott szobrot, róla is beszélgettünk.

Budapesten közel 1200 szobor van fővárosi területen, ezek közül mindössze 35 ábrázol olyan nőket, akiknek „neve is van”, azaz hős és példakép, nem pedig meztelen dekorációs elem. Ennél még állatszoborból is több van – olvasható a mozgalom honlapján.

 
 Károly, az elpusztult nyúl szobra a Károlyi-kertben Forrás: Wikipédia
 

 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Fülbevaló
2020. március 10., kedd 13.00
műsorvezető: Kovács M. Veronika