„Klubrádió
Fülbevaló

Most érdemes magánnyomozónak tanulni

20/01/2020 14:02

| Szerző: Klubrádió

Aktuális témák a Klubrádió női magazinjából, a Fülbevalóból: Hamarosan megszűnik sok OKJ-s képzés, most érdemes elcsípni 1-2 tanfolyamot. Hogyan lehet elnyerni a Legfittebb Munkahely címet? Elkezdődött az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét.

Ingatlanközvetítőnek, magánnyomozónak, vagy méhésznek már csak idén tanulhatunk, ezek a szakmák jövőre már nem szerepelnek a Országos Képzési Jegyzékben (OKJ). Mit jelent ez és van-e még esélye, hogy elcsípjünk egy idén induló, de hamarosan megszűnő tanfolyamot? Szabó Andrea, a TanfolyamOKJ.hu szerkesztője segít eligazodni.

A WHO felmérése alapján az európai emberek napi átlag 7,7 órát töltenek ülve, ezt 94%-uk gyakorlatilag rendszeres mozgás nélkül teszi – ami egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ezért hozta létre egy lelkes csapat a Legfittebb Munkahely Programot, amivel támogatni szeretnénk mindazon vállalatok munkáját, akik előmozdítják munkatársaik fittségét, egészségét. Hogyan lehet elnyerni a címet? Mit sportolnak a dolgozók a legfittebb munkahelyeken? Czakó Márton – Legfittebb Munkahely Díj projektvezetője válaszol.

Erre a hétre esik az idei Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, melynek magyarországi kampányát a Mályvavirág Alapítvány szervezi. Milyen módszerrel, programokkal igyekeznek felhívni a problémára a figyelmet? Erről beszél majd az alapítvány elnöke Tóth Icó (Nagy-Tóth Ildikó).  

Fülbevaló
2020. január 21. kedd 13:00
Szerkesztő-műsorvezető:
Kovács M. Veronika