„Köszönjük,
Hetes Stúdió

Tényleg annyi ember megy tönkre, hogy azzal nem tudnak mit kezdeni?

11/04/2020 19:59

| Szerző: Klubrádió

Megkérdeztük Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, hogy továbbra is úgy látja-e nagy sajtóvisszhangot kapott kijelentését a tönkrement emberekről. Beszéltünk a Hetes Stúdióban a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól vállalkozókkal, közgazdászokkal, és volt szó az amerikai elnökválasztásról is.

2020. április 11. Hetes Stúdió (2020. április 11., szombat 15:00)
105:14
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

Nem teljesen egyértelműek és világosak a kormány április 6-án bejelentett gazdaságmentő intézkedései, többek szerint a 2008-as válság tapasztalatait kellene hasznosítani. Józsa Márta vállalkozókat kérdezett az ő tapasztalataikról.

„Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni” – nyilatkozta minap Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Hogy még mindig így gondolja-e, kiket és mely szegmenseket menti a kormány válságkezelő programja és miért, illetve ha egyszer ennyire jók a gazdaság adatai, akkor ez miért nem terjed ki mindenkire, mindezekről Parragh Lászlót kérdezzük.

Egyelőre nem látni biztosan, hogyan élhetik túl a cégek és akár egyes országok a járványt, és milyen gazdasági következményekkel kell számolniuk. A Hungarian Business Leaders Forum konferenciasorozatának Mini Pénzügyi Csúcsán vezető közgazdászok próbálták megválaszolni a kérdéseket. Kovács M. Veronika összeállítása

A koronavírus drámaian pusztít Amerikában. Nagy kérdés, hogy a helyzet megváltoztatja-e az amerikai elnökválasztás menetrendjét, és ha igen, hogyan. A témában Csernyánszky Judit Bill Clinton elnök egykori szakpolitikai tanácsadóját, William Galsont, a Brookings Intézet tudományos kutatóját kérdezte.

Az adás második felében, 4 órától Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvost kérdezhették hallgatóink a járvánnyal kapcsolatban.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! Kiemelt kép: 168 Óra/Bazánth Ivola

Hetes Stúdió
2020. április 11., szombat 15:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes