„Klubrádió
Café Péntek

Szünet, Klassz és a beporzók

8/03/2024 10:32

| Szerző: Váradi Júlia

A Café Péntekben ezúttal Zoltán Mária Flóra, illetve Pencz János ("a magyar Giacometti") kiállítása, a KLASSZ Napok a művészmozikban, a Tünet/Szünet Együttes és az is kiderült, mi köze a beporzóknak a kultúrához.

2024. március 08. Café Péntek (2024. március 08., péntek 20:00)
55:25
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Európa öt városában öt kortárstánc-társulat közösen gondolkodva egyszerre dolgozza fel egy nagy fekete madár segítségével a veszteség fogalmát. A Tünet Együttes – ma sajnos Szünet Együttes – vezetője, Szabó Réka beszélt erről a különös kezdeményezésről a Café Péntekben.

Szabó Réka
 
Szabó Réka
 

A szenvedésnek nem marad nyoma? címmel nyílt kiállítása Zoltán Mária Flóra festőművésznek, aki jóval nyolcvan fölött is lenyűgöző és hatalmas alkotásokkal érkezett. Szilágyi Ákos esztéta nyitotta meg a kiállítást, őt kérdeztük.

Egy kiváló kezdeményezés a KLASSZ napok az art mozikban, ahol a gyerekeket a mozi szeretetére szoktatják. Ráduly György mesél erről.

És új galéria nyílt a Pozsonyi úton. A neve: Amikor. Az első kiállítást egy hatvanas évekbeli magyar ötvös- és szobrászművész, Percz János munkáiból rendezték. Váraljai Anna kurátort kérdeztük.

És hogy a közelgő Beporzók Napja feltétlenül a kultúra tárgykörébe sorolható, arról győzött meg minket Vásárhelyi Tamás biológus.

Café Péntek
2024. március 8. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia