„Klubrádió
Reggeli gyors

Fagyoskodó lakókkal indít Pikó

12/11/2019 14:33

| Szerző: Klubrádió

Szemetesebb lesz-e egy város, ha hivatalba lép az ellenzéki polgármester? Az biztos, hogy a kampány idején nagyon jártak a takarítógépek. Mi lesz a jól időzített vezetékcserék miatt gáz nélkül maradt több száz józsefvárosival? Pikó András, a VIII. kerület új polgármestere szerint félő, hogy télen is fagyoskodni fognak, ezért a gázművekhez fordul.

2019. november 12. Reggeli gyors / részlet, Pikó András (19.11.12.)
12:14
00:00

Többször írták már Fideszhez vagy szélsőjobboldalhoz köthető felületeken, hogy Józsefváros azonnal szemetesebb lett, amióta ellenzéki a polgármester. Az előző, fideszes polgármestert, Sára Botondot váltó Pikó András szerint azonban nehéz lenne őt vádolni a problémáért, hiszen teljesen még birtokba se vehette hivatalát, a választási eredmény fideszes megtámadása miatt hetekig a városháza előtt kellett "toporognia". Az efféle kritikákkal ezért nem is foglalkozik mélyebben.

Azt azonban megjegyezte, a választási időszakban emelt számban és hosszabb üzemidővel jártak Józsefvárosban a takarítógépek, és mivel azt gyanítja, hogy ez csak az alkalomnak szólt, utánanéz, hogy a kampány után is így működik-e a közterületek tisztítása.

Több más megoldandó feladata között megemlítette még, hogy így, ősz végén több száz lakó maradt fűtés nélkül a kerületben, mert a gázművek a nyarat követően kezdte el náluk a vezetékcserét. A munkálatok miatt legalább ötszáz lakásban függesztették fel a szolgáltatást, és nem tudni, mikor jelentkezik náluk legközelebb a Gázművek. Úgy zárták el a gázt, hogy nem tájékoztatták se az önkormányzatot, se a lakókat arról, mikor fejezik be a vezetékcserét. Úgy néz ki tehát, hogy a munkálatok belelógnak nem csak a hűvös novemberbe, de a téli fűtési szezonba is. Hétfőn ezért szólt az aljegyzőnek, hogy kérjék meg a gázművek területi vezetőjét, menjen be a városházára, és beszéljék meg, meddig tart a mostani állapot – tette hozzá.

Pikó megjegyezte, jelenleg nincs kerületi újság sem, ezért csak úgy tud kommunikálni Józsefváros lakóival, hogy üzeneteit kiteszi a Facebookra, vagy a sajtóhoz fordul.

Pikó András 2019 júniusáig a Klubrádió szerkesztő-műsorvezetője volt.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép:

Reggeli gyors
2019.11.12. 07:45
Műsorvezető: Dési János

 

 


Szintén a kerülethez kapcsolódó ügy, hogy rasszista támadás érte az egyik új ellenzéki képviselőt, Camara-Bereczki Ferencet, akiről mocskolódó plakátokat tettek ki a kerületben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt logóját használva. A viccpárt közölte, nem ők voltak. Itt látható a plakát és a képviselő reagálása: