„Köszönjük,
Reggeli gyors

Spronz Júlia: Nem tudunk tapsikolni a Fidesz-kormánynak

22/07/2021 17:26

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Nem sok mindent tett az Orbán-kormány a nők és férfiak közt lévő különbségek felszámolásáért, véli Spronz Júlia. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség képviselője hozzátette, a korábbi kormányok legalább nem próbálta beszorítani a nőket konyhába és a szülőszobába.

2021. július 22. Reggeli gyors - részlet 21.07.22. Spronz Júlia
04:36
00:00

Ezen a héten azt kértük vendégeiktől, mondják el, szerintük mik azok a kormányzati intézkedések, amiket megtartanának az elmúlt 11 évből? Maradjon az adórendszer, a családtámogatás, a kötelező óvoda, vagy éppen a kerítés?

Spronz Júlia, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség képviselője, a Patent Egyesület munkatársa úgy véli, hogy a nők lényegében visszasüllyedtek a másodrendűségbe az Orbán-kormány tevékenysége következtében. Aligha tud olyan tevékenységet említeni a kormány részéről, amely ne mélyítette volna tovább a szakadékot a nemek között. "Általában nem tudunk tapsikolni a Fidesz-kormány, a nőpolitika terén elért eredményei tekintetében, mert alapvetően inkább visszalépések történtek" – tette hozzá.

És bár nem akarja dicsérni a korábbi kormányzatokat azt elismeri, hogy ők legalább nem próbálták beszorítani a nőket a konyhába és a szülőszobába.

A Fidesz által elképzelt szerepbe azok a nők sem férnek be, akik nem terveznek gyereket vállalni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Spronz Júliával
2021.07.22., csütörtök 7:35
Riporter: Para-Kovács Imre