„Klubrádió
Reggeli gyors

Schmidt a DK-s polgármesterekről: Aki nem mutatja be a számait, nem is kap rezsitámogatást

5/01/2023 12:40

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Nem lepte meg a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökét, hogy a DK-s polgármesterek nem kaptak rezsitámogatást, de az igen, hogy Márki-Zay Péter sem.

2023. január 05. Reggeli gyors - részlet 2023.01.05. Schmidt Jenő
15:00
00:00

Összesen 44 milliárd forint energiatámogatást szórt ki a kormány a 10 ezernél nagyobb lélekszámú települések között. Az elosztás azonban sajátos. A kormány egyedi alkuk során különböző mértékben segíti a drasztikus rezsiemelés következtében nehéz helyzetbe került önkormányzatokat. A rezsitámogatásban részesített, 10 ezer lakosnál nagyobb települések és kerületek közül 156 önkormányzat kap támogatást.

"A döntések nem matematikai képlet, hanem szubjektív szempontok alapján jöttek ki" – állítja Schmidt Jenő. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a Klubrádiónak elmondta, nem lepte meg, hogy a DK-s polgármesterek nem kaptak semmit. "Aki nem megy oda, nem mutatja be a számait, nem is kap semmit" – tette hozzá.

Az azonban számára is "érdekes", hogy Hódmezővásárhely nem kapott semmit.

Márki-Zay Péter a város polgármestere szerint Lázár János lobbitevékenységének köszönhető, hogy a fideszes politikus szülővárosa nem részesült a rezsitámogatásból. Hozzátette, Márki-Zay esetében biztosan tudja, hogy bemutatta a rezsitámogatáshoz szükséges dokumentumokat.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MTI/Varga György/részlet

Reggeli gyors/interjú Schmidt Jenővel
2023.01.05., csütörtök 8:35
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János