„Támogassa
Esti gyors

Schadl és a szaros fal – Kárpáti Iván jegyzete

3/03/2023 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Schadl György állítása szerint egyszer csak egy szarral összekent, poloskákkal teli magánzárkába tették. Mint kiderült, ezeket a panaszokat elutasították.

2023. március 03. Esti gyors-részlet (2023.03.03. Kárpáti Iván jegyzete)
02:34
00:00
Beszéljünk egy kicsit az emberi jogokról, a lincselésről és arról, mit gondolunk Magyarország jövőjéről. A sajtóban időről időre felbukkanak részletes beszámolók, hogy egyes a közvélemény előtt ismert emberek, akik a társadalomra veszélyes cselekményt követtek el, vagy azzal vádolják őket, panaszt tesznek a fogva tartásuk körülményei miatt.

A minap is ez történt a méltán ismert Schadl György kapcsán. A történet nem új, már tavaly decemberben kiderült, hogy állítása szerint egyszer csak egy szarral összekent, poloskákkal teli magánzárkába tették. Mint kiderült, ezeket a panaszokat elutasították. Én hiszek neki, civil szervezetek évtizedek óta számolnak be ilyen körülményekről és arról is, hogy mindezt kvázi kényszervallatásra használják a hatóságok. A kommentelők 99,9 százaléka szerint megérdemli. Ez mindig így szokott lenni hasonló helyzetben.

Én vagyok az a 0,1 százalék, aki szerint ez nem oké. Rögtön megkapom, hogy miért sajnálom ezt a tetűt? Nem sajnálom. Remélem egy jogerős ítéletben megkapja a 10 évét, és le is üli. Leüli, de olyan körülmények között, amilyen egy jogállamban jár. Járna. Igen, még neki is, meg Völner Pálnak is, ha szintén beköltözik majd egy olyan helyre, ahol csak kívül van kilincs.

A végtelenül elkeserítő állapotban leledző társadalmunk kiváló tagjai csak azt felejtik el, hogy nem kell sok ahhoz, hogy ők is ilyen pokoli körülmények között találják magukat, vagy csak egyszerűen lecsapjon rájuk az állam önkénye, bárhol, bármikor. A közelmúltban egy nő azért töltött heteket fogdában a kitörés napi balhék után, mert gyanús színű volt a sálja és a sapkája és lájkolt valamit a FB-on. Ennyi, nem több. Vajon belegondolnak-e a lincselést követelők, akik adott esetben nem is szimpatizálnak a NER-el, hogy miben különböznek ilyenkor a rendszer irányítóitól? Emlékeznek még a „börtönbiznisz” kampányra? Na, ugye.

A vicceskedve helyeslők között még parlamenti ellenzéki párt elnökségi tagját is felfedeztem. Remek alkalomnak érezte egy kis személyes népszerűsködésre, nem érezve, hogy így megérkezett Rogán Antal morális szintjére. Bár lehet korábban is ott volt, csak valahogy a másik oldalon kötött ki. Bánhatja, mert odaát ezzel jobban keresne.

Kárpáti Iván jegyzete a 2023. március 3-i Esti gyorsban hangzott el.