„Klubrádió
Esti gyors

Véletlenül vádlott, véletlenül sem vádlott – Selmeci János jegyzete

17/02/2023 18:04

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

"A lehallgatási anyagban található Tónis és Barbis információk valahogy elsikkadtak a nyomozás alatt, és arra sem igazán derült fény, hogyan tudott Pál minisztériumokon átívelve mindent is elintézni."

2023. február 17. Esti gyors - részlet (2023.02.17. Selmeci János jegyzete)
01:44
00:00

Véletlenek furcsa találkozásának köszönhetően került a vádlottak padjára Pál, ez a rokonszenves, öltönyös fickó, aki a szintén öltönyös, de kevésbé rokonszenves barátjának mindent el tudott intézni. A minden alatt kinevezéseket, diplomákat, pályázatokat, és rengeteg pénzt, a kevésbé rokonszenves barát alatt pedig megint csak pénzt tessék érteni, és olyan főszereplőket, akik érinthetetlennek hitték magukat.

A történetben véletlenül lett fontos mellékszereplő az illetékes szolgálat illetékes munkatársa, aki elsőként kapott a füléhez, amikor abban a bizonyos (és egyáltalán nem véletlenül) lehallgatott beszélgetésben véletlenül pont az államtitkár úr nevét és hangját hallotta meg. Ki tudja, hogy a dolog aztán a nyomozás állásából következő eltusolhatatlanság, a sajtó felé történő szivárogtatás, a ballábbal felkelő legfőbb ügyész, vagy az egyik miniszterre ferde szemmel néző másik miniszter miatt jutott bírósági szakaszba, az viszont nem lehet véletlen, hogy a lehallgatást végző illetékes hatóságot azóta már a másik miniszter felügyeli, szóval a főnöknek nem tetszett a dolog.

Apropó másik miniszter, a lehallgatási anyagban található Tónis és Barbis információk valahogy elsikkadtak a nyomozás alatt, és arra sem igazán derült fény, hogyan tudott Pál minisztériumokon átívelve mindent is elintézni.

Van tehát, aki véletlenül lesz vádlott, van, aki pedig véletlenül sem.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2023. február 17-ei adásában hangzott el.