„Támogassa
A lényeg

Alig van nyoma a kormánypárti médiában a Völner-Schadl-ügy első tárgyalásának

17/02/2023 14:41

| Szerző: Klubrádió

Az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós botrányának tárgyalása kezdődött meg pénteken a Fővárosi Törvényszék dísztermében. Az ügy főszereplői a végrehajtói kar elnöke és a volt igazságügyi államtitkár.

Arról van szó, hogy 2018 májusa és 2021 júliusa között 83 millió forintot kapott  Völner Pál lemondott igazságügyi államtitkár vesztegetési pénzként a Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – a letartóztatásban lévő Schadl György – 2017 augusztusát megelőzően, pontosabban meg nem határozható időponttól kezdődően korrupciós kapcsolatot alakított ki a fideszes politikussal. Így Schadl egyebek mellett elérhette az általa támogatott személyek kinevezését végrehajtóvá.

Azonban, ahogy a Telex írja, a közmédiában a tárgyalásról se a 10, se a 11 órai, és a deles híradóban sem számoltak be az M1-en, a Hirado.hu-n egy rövidhírt se érdemelt, és az MTI-n sincs egy szó se róla. (A tárgyalás 9-kor kezdődött.)

A közétévé rövid híradóiban olyan nagy horderejű ügyek vitték el a műsoridő nagy részét, mint a mohácsi Busójárás, a rendvédelmi szervek közös futórendezvénye és a gyulai esküvői kiállítás.

Ezek mellett még olyan hírek is belefértek, mint: Brüsszel nem segít az infláció elleni küzdelemben, uniós szinten a magyar rezsi a legolcsóbb.

A délelőtti híradók arról is beszámoltak, hogy: Idén 13 ezer határsértőt fogtak el a déli határon, 260 óra után is mentenek ki túlélőket a romok alól Törökországban, a Bosch beruházást indít Miskolcon, Novák Katalin Bahreinbe látogatott, házkutatást tartottak a budapesti pedagógiai asszisztensnél, volt népszámlálás.

A hvg.hu szerint Mandineren hét bekezdést ért meg annak a korrupciós hálózatnak az ügye, ahol a főkolompos bizalmi emberének naplójában Rogán Antal miniszter kabinetfőnöke is szerepel. A PestiSrácoknak mindez négy, még a Mandinerénél is rövidebb bekezdést ért meg