„Klubrádió
Megbeszéljük...

Rákay Philip Bolgár Györgynek magyarázta, miért gúnyolódott a szerinte anyaként viselkedő Fekete-Győrön

15/12/2021 18:52

| Szerző: Klubrádió/szg

Rákay Philip posztolt egyet a kisgyerekét magára kötő Fekete-Győr Andrásról, majd  a Klubrádióba betelefonálva indokolt. Azt mondta, nem a hordozókendővel volt baja, hanem azzal, hogy a momentumos politikus börtönnel fenyegeti ellenfeleit, utána meg cukiskodik. Aztán hozzátette, azért a posztjában az is benne volt, hogy az új ellenzéki politikusgeneráció tagja oda jutott, hogy "anyaként viselkedik a konyhában". Rákay arról is beszélt: szerinte a közbeszéd mai lesújtó állapotáért kizárólag a baloldal a felelős. Fekete-Győr nem hagyta válasz nélkül a fideszes megmondóember posztját, szerinte ideje egy picit beszélniük a férfiasságról.

2021. december 15. Megbeszéljük / részlet, Rákay Philip (21.12.15.)
19:28
00:00

Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke kedd este fotót posztolt arról, ahogy gyerekét magára kötve készül a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akciójára, épp ajándékcsomagokat pakol össze rászoruló gyerekeknek. Erre Rákay Philip kormánypárti médiaszemélyiség, Fidesz-tanácsadó nem sokkal később kiposztolta Fekete-Győr fotóját saját Facebook-oldalára, és mellé csupa nagybetűvel odaírta, „SZÉP ÚJ VILÁG...”, majd sírva nevetős emojival zárta a bejegyzést, amelyet aztán később eltávolított. A kormányoldali véleményvezér azt követően törölte posztját, hogy kommentelői nagy része durván támadta Fekete-Győrt, amiért férfi létére magára kötötte a gyerekét, más része meg helyénvalónak találta a hordozókendő használatát. (A 444 lementette Rákay posztját.) 

Ez az eredeti, a momentumos politikus bejegyzése:

Miután Fekete-Győr Andrást szerda délután megkérdeztük a témában, Rákay Philip is betelefonált a műsorba, és a Klubrádióban is megpróbálta megmagyarázni, miért foglalkozott ezzel az üggyel. A NER-elit közismert tagja azt mondta, nem arról szólt a posztja, hogy Fekete-Győr jó vagy rossz apa, a hordozókendőben összebújik-e a kisfiával, vagy sem – ő is hordozta, ha nem is kendőben, inkább a kezében a gyerekeit –, hanem arról: nem lehet egyik a kormányoldalról beszélve nap börtönnel és felcsúti perrel fenyegetőzni, a másik nap meg cukiskodni egy újszülöttel. Aztán Rákay, egyetértve a riporteri felvetéssel, hozzátette, azért a posztjában az is benne volt, hogy az új ellenzéki politikusgeneráció tagja oda jutott, hogy anyaként viselkedik a konyhában.

A kormánypárti influenszer, aki arra utalt, hogy tulajdonképpen kollégák Bolgár Györggyel, elismételte álláspontját: azért tette szóvá Fekete-Győr kisbabás posztját, mert a Momentum volt elnöke szerinte korábban azt mondta, a politikai ellenfélt „addig kell satuba szorítani”, amíg az illető elveszíti az idegrendszerét. A posztját pedig nem azért vette le, mert úgy érezte, hogy tévedett, amikor nyilvánosan kommentálta az újszülöttes fotót, hanem mert nem bírta egy ponton túl elnézni, hogy a kommentelők hogyan csúsznak bele nem pusztán sértő, hanem valakit emberi minőségében megkérdőjelező mondatokba. 

 
Rákay Philip 
Forrás: Facebook 
 

Rákay Philip, a NER egyik legismertebb médiaszereplője arról is beszélt, hogy szerinte a baloldal felelős a közbeszéd lesújtó állapotáért. Külön említette Fleck Zoltán jogszociológust, aki szerinte azt mondta, hogy a diktátorok „nem szokták túlélni” rendszerük bukását. Bolgár György műsorvezető itt megjegyezte: Fleck nyilvánvalóan politikai túlélésről beszélt, egyébként pedig ebből a szempontból érdemes feleleveníteni Orbán Viktor miniszterelnök 2018. március 15-i beszédét, amelyben a többi között azt mondta: „a választások után elégtételt fogunk venni”. Rajta kívül Bayer Zsolt fideszes publicista elmúlt 20 évben keletkezett írásainak hangvételét is érdemes figyelembe venni a közbeszéd állapotának megítélésekor – érvelt Bolgár.

Fekete-Győr nem hagyta válasz nélkül a fideszes megmondóember posztját, szerinte ideje egy picit beszélniük a férfiasságról és férfiatlanságról meg a hordozókendőről.: „Tudod, hogy ezzel szemben mi az, ami férfiatlan? Beszólni egy apának, aki a lehető legszorosabb kötődést igyekszik a gyerekével kialakítani, majd a reakciókat látva reszkető kisnyusziként törölni a posztot.”

A Momentum politikusa a Klubrádiónak is nyilatkozott az ügyben, a teljes beszélgetés az alábbi lejátszóra kattintva hallgatható meg:

2021. december 15. Megbeszéljük / részlet, Fekete-Győr András (21.12.15.)
10:37
00:00

A Rákay Philippel folytatott beszélgetést pedig a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Megbeszéljük...
2021. december 15., szerda 17:15
Műsorvezető: Bolgár György