„Támogassa
Megbeszéljük...

Perintfalvi: Szégyen ma Magyarországon szabadnak lenni

28/05/2022 21:51

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A választásokat követően az ország harmada "pásztor nélkül maradt" – véli Perintfalvi Rita. A teológus szerint nem vezetőre, hanem alulról szerveződő körökre van szükség.

2022. május 27. Megbeszéljük - részlet 22.05.28. Perintfalvi Rita
14:30
00:00

Szervezett akciókat sejt a személyével kapcsolatos támadások mögött Perintfalvi Rita. A katolikus teológus a Klubrádiónak azt mondta, hogy a magyar katolikus egyházzal kapcsolatban megfogalmazott éles kritikái miatt támadhatják. A választás másnapján közzétett posztja – amelyben a demokrácia gyásznapját" említi – ugyancsak felkelthette a kormánypárti propagandisták figyelmét. "Valószínűleg felkerültem arra a listára, amelyen azok szerepelnek, akikre kiadták a kilövési engedélyt" – foglalta össze.

Perintfalvi beszélt új bázisközösségépítő kezdeményezéséről, melynek címe Építsük fel a szabadság köreit. Ez annak a kétmillió embernek jelenthet segítséget, akik elárulva, képviselet nélkül érezhetik magukat a választásokat követően. Az első talákozó vendége Iványi Gábor, a Magyar Evangélikus Testvérközösség (MET) elnöke, és a résztvevőkkel együtt a szabadságról, szolidaritásról beszélgetnek majd.

"Szégyen ma Magyarországon szabadnak lenni" – mondta Perintfalvi. Hozzátette, Iványi Gábor már tizenkét harcol a saját és vallásközössége szabadságáért.

Hangsúlyozta, kezdeményezésének pusztán része, de nem egésze a spiritualitás, de a közös értékeket keresik majd. A beszélgetésen a szabadság kérdései mellett szót ejtenek a szolidaritásról, toleranciáról, elfogadásról, az emberi jogokról, a nők esélyegyenlőségéről, a másképpen gondolkodókról, a más szexuális beállítottságú emberekről. Egyszerűbben azokról a dolgokról, "amiket elvett tőlünk a Fidesz-KDNP propagandája". "Ezeknek a kifejezéseknek vissza kell adni az eredeti jelentését" – foglalta össze. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Perintfalvi Ritával
2022.05.27., péntek 16:15
Riporter: Bolgár György