„Klubrádió
Megbeszéljük...

Perintfalvi Rita: Számomra a Magyar Katolikus Egyház megszűnt létezni!

6/04/2022 14:48

| Szerző: Klubrádió

"Civil ellenállás!!! Ellenzéki hívők, vonuljatok ki 4 évre kollaboráns egyházaitokból!" – kezdi Facebook-bejegyzését Dr. Perintfalvi Rita, katolikus teológus. A felhívást azzal indokolja, hogy az egyházak nagy lelkesedéssel támogatták a 12 éve hatalmon levő Orbán rezsim újabb győzelmét.

2022. április 06. Megbeszéljük - részlet 22.06.06. Perintfalvi Rita
12:35
00:00

Perintfalvi Rita a Klubrádiónak is azt mondta, most bázisépítésbe kezd.

A teológus szerint választás eredményéért a magyar egyházak – egy kivételtől eltekintve – is felelősek: "Most szokatlanul radikális leszek. És ezt a radikalitást a nevemmel és az arcommal és azzal együtt felvállalom, hogy hívő keresztény ember, sőt katolikus teológus vagyok. Sokaknak nem fog tetszeni és már látom a mocsok kormánymédia szalagcímeit is, de nem érdekel! Most tényleg úgy érzem, hogy NINCSEN MÁSIK ÚT: radikálissá kell válnunk és meg kell találnunk a civil ellenállás legkülönfélébb útjait. Mégpedig együtt! Most jött el az a pillanat, amikor ki kell mondanunk, mégpedig olyan hangosan, amilyen hangosan csak lehet, hogy a vasárnapi nemzetsorsrontó következményekkel járó választás eredményéért a magyar egyházak legnagyobb része is felelős! Egyetlen kivétel: Iványi Gábor hősiesen tisztának maradó közössége. De a többi egyházak a rendelkezésükre álló összes eszközzel – körlevelek, prédikációk, egyházvezetői, püspöki, papi, lelkészi nyilatkozatokat, nyilvános vagy online megszólalások, interjúk – hatalmas lelkesedéssel támogatták a 12 éve hatalmon levő Orbán rezsim újabb győzelmét!!! S ezzel újra elárulták a Mestert! És most már elég volt ebből!"

"Számomra a Magyar Katolikus Egyház megszűnt létezni! Semmilyen módon nem vállalok vele közösséget. A Mester egyháza végleg a templomok falain kívülre szorult. Persze a Lélek ott fúj, ahol akar! És az Isten ott van, ahol a szeretet. Szóval mindenütt. Bennünk és köztünk, akik még mindig hiszünk a szeretetben, a demokráciában és a szolidaritás erejében. Egymás számára válhatunk egyházzá, egymás számára válhatunk templommá. Mert a helyet, ahol a kőfalak állnak, birtokába vette a gonosz! És mi nem vállalhatunk közösséget a gonosszal! Szóval én most kivonulok. 4 évre biztosan. Ti is tegyetek így! Kivéve, ha a papotok, lelkészetek nem lett árulóvá! Őt támogassátok, mert neki nagyobb szüksége lesz rátok, mint valaha!" – jelentette ki és egyben tett felhívást Perintfalvi Rita, katolikus teológus.