„Klubrádió
Klubdélelőtt

Pék és háziorvos egyszerre?

30/12/2022 14:39

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Az év utolsó Klubdélelőttjében Kun Zsuzsa vendégei voltak: egy orvos, aki pék; egy klubrádiós kolléga, egy színész házaspár, egy versmondó borász és egy operaénekesnő.

„Szaporodjon ez az ország
Emberségbe`, hitbe`, kedvbe`,
s ki honnan jött, soha soha
ne feledje.”

(Kányádi Sándor)

Sajgál Erika és Kovács István színészházaspár közös élete majd’ 30 évvel ezelőtt, egy idősek otthonában indult. Ott léptek fel, nem együtt, hanem külön-külön, a harmincas évek ismert szerelmes dalait énekelték. Így kezdődött, a folytatás a Klubdélelőtt műsorában: színházról, filmekről, múltról és jelenről.

Kamocsay Ákosnak, a Neszmély Hilltop főborászának kalandos élet jutott. Az, hogy milyen díjnyertes borokkal büszkélkedhet, nem titok, azt azonban kevesen tudják, hogy az 1968-as Ki Mit tud egyik győztese volt versmondás kategóriában. Azóta is a versek szerelmese, több százat mond fejből, no és a legendás Egyetemi Színpadról, az ottani élményeiről is szívesen mesél mindig.

Szunyogh Szabolcs kollégánkat, a Klubrádió jeles műsorvezetőjét nemigen kell bemutatni. Az elmúlt évek során számtalan könyvet írt, amiből pontosan kiderül az érdeklődési köre, hihetetlen műveltsége, tájékozottsága, de van egy könyve, a régmúltból, amiről talán sokan már el is feledkeztek. A címe: Riporteri titkaimat nem viszem a sírba. Innen indult a beszélgetés.

Riporteri titkaimat nem viszem a sírba
 
Riporteri titkaimat nem viszem a sírba
 

Dr. Nagy Károly kettős életet él. Pék és háziorvos, ez igen csak ritka párosítás. Éjjel süti a kenyeret, otthon kezdte,  a Kenyérlelke Fesztivál otthonsütés kategóriáját kétszer is megnyerte, aztán beült az iskolapadba, péknek tanult, azóta sorra nyeri a profik között is a versenyt. Nappal háziorvosként dolgozik, már több mint negyven éve.

Mondok Yvette opera-énekesnő 2007-ben szerezte énekművész diplomáját. A szoprán életében a 2014-es év hozta el a fordulópontot. Ekkor figyelt fel hangjára a világhírű zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás, akivel számos alkalommal közös koncertet adtak, emellett több oratórium-előadás szoprán szólistája volt, melyet a világhírű művész vezényelt. Az énekesnő sokszor lépett fel külföldön is. Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában - az egyik legcsodálatosabb szerepe az Éj Királynője.

Klubdélelőtt
2022. december 31. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa