„Klubrádió
Kovátsműhely

Öt perc, és mehetünk!

7/03/2020 10:29

| Szerző: Klubrádió

Minden férfi rémálma ez a mondat, hiszen pontosan tudjuk, hogy az öt perc soha nem öt perc, amikor egy nő készülődik. A Kovátsműhely vasárnapi daltörténete a Kováts Kriszta Kvintett Rúzs című dalából indul ki, de az átöltözések és a sminkelés rituáléinál jóval többről beszélgettünk. Vendégünk volt Benedek Mari jelmeztervező és Dr. Juhász Péter plasztikai sebész, akikkel megvitattuk, hogy meddig hajlandóak a nők elmenni szépségük érdekében. Az adás második felében Détár Enikő és Ungár Anikó voltak velünk, akikkel arról beszélgettünk, hogy hogyan maradhatunk fiatalok.

2020. március 08. Kovátsműhely (2020. március 08., vasárnap 17:00)
51:50
00:00
Műsorvezetők: Kováts Kriszta Szerkesztők: Barna Zsuzsanna, Barna Zsuzsanna

Az ember öntudatra ébredése óta vágyik arra, hogy szép legyen. Már az ókorban is voltak praktikák, amelyekkel a nők és a férfiak “feljavíthatták” azokat a külső tulajdonságaikat, amelyekkel nem voltak elégedettek. Természetesen a szépségideál koronként változott, de az ideálnak való megfelelni akarás évezredek óta az életünk része. Ezért pedig sokmindenre képesek vagyunk, az egyszerű szempillaspiráltól a plasztikai műtétekig.

Benedek Mari jelmeztervező, aki mindig nagyon gondosan válogatja össze reggel az aznapi szettjét, ugyanezzel a gondossággal öltözteti a színészeket a színpadon és a filmekben. Elmondta, hogy neki kifejezetten tetszik, hogy az emberi hiúság miatt rengeteg minden állandóan fejlődik: nemcsak a divattrendek, a kozmetikai szerek, hanem az orvostudomány is. Természetsen öltözködési praktikákról, színészek öltöztetéséről is beszélgettünk.

Benedek Mari, dr. Juhász Péter és Kováts Kriszta
 
Benedek Mari, dr. Juhász Péter és Kováts Kriszta
Klubrádió
 

Dr. Juhász Péter plasztikai sebészhez főleg azért fordulnak a páciensei, mert nincsenek magukkal megelégedve. A kérdés az, hogy ez miből táplálkozik. Ha valóban elbánt valakivel a természet, és elálló fülekkel vagy hatalmas orral áldotta meg, ami megkeseríti az életét, arra egészen másként kell tekintsünk, mint ha valaki kóros önbizalomhiánya miatt, vagy már-már “passzióból” operáltat (például egyre nagyobb és nagyobb mellekre vágyva). A sebész nem erőlteti a műtétet, sőt van, amikor kifejezetten nem javasolja, de tapasztalata mégis az, hogy a legtöbben elégedettebben és boldogabban távoznak tőle.

Adásunk második felében Détár Enikő és Ungár Anikó voltak a vendégeink: a két örökifjú művésznővel a fiatalság és a stílusosság titkát kutattuk. Abban mindketten egyetértettek, hogy a szépség elsődleges kulcsa a belső harmónia és az önismeret. Ezek birtokában már nem nehéz stílusosnak és vonzónak maradni. Az ország egyik fitneszgurujának korábbi, nagy port kavart kijelentését - miszerint a férfiak azért válnak el, mert a nők a szülés után meghíznak - is kiveséztük. Mindketten arra jutottak, hogy a szerelem nem kor vagy testsúly kérdése, az emberi kapcsolódások pedig jóval bonyolultabbak, mint az egyszerű testi vágy.

Ungár Anikó és Kováts Kriszta
 
Ungár Anikó és Kováts Kriszta
 

Arra a kérdésre, hogy a “maradj szép és fiatal” társadalmi elvárása miért nyomasztja jobban a nőket, Ungár Anikó azt válaszolta, hogy szerencsére ma már ez is megváltozni látszik, hiszen egyre több férfi - főleg a fiatalok - tartja magára is érvényesnek a jó megjelenést, az egészséges táplálkozást és a sport elvárását.

Címlapi kép: Kováts Kriszta és Détár Enikő

Kovátsműhely
2020. március 8. vasárnap 17:00
Műsorvezető: Kováts Kriszta
Szerkesztő: barna Zsuzsanna