„Klubrádió
Hetes Stúdió

Orbán erőszakossága és milliók nehéz gyerekkora – Dési János jegyzete

25/07/2020 17:25

| Szerző: Klubrádió

„Orbánt alaposan verték, otthon biztosan, ezek után maga is azt gondolja, hogy nincs más megoldás, mint az erőszak. A verés hatására „erőszakos, agresszív személyiséggé vált”, maga igazolja, hogy ez egyáltalán nem hatékony eszköz. (...) Egy felnőtt, felelősségteljes ember nem hivatkozhat mindig a nehéz gyerekkorára, különösen, ha ő maga okoz nehéz gyerekkort és felnőttkort emberek millióinak.”

2020. július 25. Hetes Stúdió / részlet, Dési János jegyzete (20.07.25.)
03:45
00:00

„Néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, elviszek a hátamon”

Dési János szerint a libernyák kifejezést csak a legszélsőségesebb szélsőjobbon szokták használni, és ott is csak „a nagyon alacsony intelligenciájú, frusztrált egyének”. (Másik kollégánk, Kálmán László is erről írt Facebook-oldalán). Úgy folytatta: szövetséges diplomatákra biztosan nem használták még, gondban is lehet az EU külügyi apparátusa, amikor ezt le kell fordítania. Ez valóban a katonaság és öltözői hangulat legalja, amikor megmérjük, kinek nagyobb a hímtagja és ki tud hangosabban szellenteni.

De szerinte Orbán pénteki rádiós szózatában volt ennél is dermesztőbb rész, amelyben „arra tesz célzásokat, hogy a gyermekek verése hatékony eszköz”.

„... ma már kiment a divatból a gyerekek megfegyelmezésének az az eszköze, ami az én időmben még általános volt. És a végeredményt tekintve talán nem is volt helytelen”.

Orbánt alaposan verték, otthon biztosan, ezek után maga is azt gondolja, hogy nincs más megoldás, mint az erőszak. A verés hatására „erőszakos, agresszív személyiséggé vált”, maga igazolja, hogy ez egyáltalán nem hatékony eszköz, hiszen „belőle is mi lett”.

Ez az ember, aki libernyákozik, szélsőjobb szövegeket nyom, lépésről lépésre számolja fel a jogállamot, a demokráciát és a szabadságot, élő példája annak, hogy az erőszak erőszakot szül. És nem csak az iskolarendőrség ügyében, amiről itt szó volt.

A néhai Magyar Köztársaság miniszterelnöke a „primitív, nyilaskás szövegeivel, a folyamatos provokációival, az erőszakra biztatásával beérett, virtigli diktátorocskává vált”.

Egy felnőtt, felelősségteljes ember nem hivatkozhat mindig a nehéz gyerekkorára, különösen, ha ő maga okoz nehéz gyerekkort és felnőttkort emberek millióinak.

Dési János teljes jegyzetét a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Az alábbi, 1989-es videón pedig Orbán Viktor mesél a többi között az őt ért verésről:

Hetes stúdió
2020. július 25., szombat 15.00