„Klubrádió
Café Péntek

Olvasókönyv felnőtteknek – amerikai zenemű magyar történetekből

22/04/2022 18:50

| Szerző: Klubrádió

Egy kortárs magyar novelláskötet inspirált új zeneműre egy New York-i komponistát. A könyv szerzőjével, Bán Zsófiával beszélgettünk. Szó volt még a Hol van Anne Frank? című filmről, az OSA Archívum Félelemnélkül című kiállításáról, valamint az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál programjairól. 

2022. április 22. Café Péntek (2022. április 22., péntek 20:00)
53:23
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Hamarosan elindul az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál, amely ebben az évben több mint száz programjával kiköltözik Budapest utcáira. Tánccal, színházzal, filmmel, zenével, játékkal kínálják az utca népét. Gáspár Máté, a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete, a Budapest Brand munkatársa beszélt a fesztiválról.

Hol van Anne Frank? – ez a címe a belga-luxemburgi-francia-holland-izraeli koprodukcióban  készült nagy sikerű animációs filmnekDeák Zsuzsannával, a Cirko sajtófőnökével beszélgettünk a filmről.

Hogy egy New York-i komponista, Jeremy Gill Bán Zsófia író, esszéista, irodalomtörténész Esti Iskola – olvasókönyv felnőtteknek című angolra is lefordított elbeszéléskötetéből  készített kiváló zeneművet, arról már korábban beszámoltunk. Ezúttal arról kérdeztük Bán Zsófiát, milyen sikere volt az előadásnak.

Bán Zsófia
 
Bán Zsófia Fotó: Oláh Gergely Máté Forrás: litera.hu
 


Május végéig látható a Blinken OSA Archívumban az egyre aktuálisabb “Félelemnélkül” című kiállításRév István, az archívum igazgatója mesélt a kiállítás kurátori munkájáról.

 
Rév István
 Forrás: OSA Archivum/Facebbok
 
Café Péntek
2022. április 22. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia