„Támogassa
Café Péntek

Félelem nélkül

18/03/2022 15:44

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Az OSA Blinken Archívumban kezdtük a Café Pénteket, ahol egy izgalmas programsorozat kezdődött, virtuálisan ellátogattunk Észtországba és a KV Társulat új előadásáról is beszámoltunk.

2022. március 18. Café Péntek (2022. március 18., péntek 20:00)
57:46
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Félelem nélkül, ez a címe annak a programnak és a hozzá kapcsolódó kiállításnak, amelyet a Blinken OSA Archívum a Free SZFE-vel együtt szervezett, s amely a cenzúrázatlan beszédről, az önkénnyel való szemben állásról, a szamizdatról és a sajtószabadságról szól. A Café Péntekben erről beszélgettünk Rév István igazgatóval.

Václav Havel portréja a kiállításon
 
Václav Havel portréja a kiállításon
 

A témához kapcsolódva adták át a Litera Gyávaságaim története címmel hirdetett pályázatának díjait az OSA-ban. A Litera főszerkesztőjét, Nagy Gabriellát kérdeztük erről.

Gyávaságom története megnyitó
 
Gyávaságom története megnyitó
 

A Radnóti Színház Keres Emil Próbatermében Körtükör címmel látható a KV Társulat mindannyiunkról szóló új előadása. A fiatal rendezővel, Dohy Balázzsal beszélgettünk.

Elkezdődött az Észt Hét, amely egy hétnél jóval hosszabb időn keresztül mutatja a be az észt kultúrát, nyelvet, embereket. Kreet Paljar, az Észt Kulturális Intézet igazgatója mesélt róla.

Észt Hét 2022
 
Észt Hét 2022
 
Café Péntek
2022. március 18. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia