„Klubrádió

Fővárosi sajtódíjat kapott Váradi Júlia, a Klubrádió újságírója

11/03/2022 16:21

| Szerző: Klubrádió

Különösen nehéz feladat és ezért különösen fontos is ma Magyarországon a hiteles, pontos újságírás, ezzel is indokolta a fővárosi önkormányzat az idén kiosztott sajtódíjait, amit öt újságíró kapott meg, köztük Váradi Júlia, a Klubrádió szerkesztő-műsorvezetője.

A főváros minden évben március 15-e alkalmából kiosztott Csengery Antal-díját idén Bucsky Péter, Danó Anna, Hámori László, Ránki Júlia és Váradi Júlia újságírók kapták meg.

Kollégánk, Váradi Júlia az adományozó szerint „Budapest sokszínű kulturális életének elhivatott és szakszerű bemutatásáért, a művészet minden területét átfogó elkötelezettségéért, a szabad alkotószellem elismertetéséért végzett munkásságáért” kapta a díjat.

 
Karácsony Gergely főpolgármester átadja a Csengery Antal-díjat Váradi Júliának 
Budapest, 2022. március 11., péntek Fotó: budapest.hu
 

Váradi Julinak a Klubrádión két műsora is fut, a Dobszerda, amelyben adásonként egy-egy művészt, kulturális területen dolgozó személyt interjúvol, valamint a Café Péntek, amelyben aktuális kiállításokról, filmekről, képzőművészeti és irodalmi alkotásokról beszélget vendégeivel.

A Csengery Antal-díjat 2022. március 11-én, a Városházán adta át Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes. A főváros közleményében azt írta, a budapesti közgyűlés minden évben azoknak a szakembereknek ítéli oda a Csengery-díjat, akik magas színvonalon művelik az újságírás mesterségét. „Ez ma Magyarországon sajnos nagyon nehéz feladat. A félretájékoztatás, a tények ferdítése, a politikai csúsztatások mindennapossá váltak hazánkban. Ebben a helyzetben mindennél fontosabb a lelkiismeretes, hiteles tájékoztatás. Különös jelentősége van a szerkesztőségek korrektségének, az újságírók egyéni felelősségének. ...”