„Klubrádió
Café Péntek

A kultúrát nem lehet ledönteni – Café Péntek ajánló

15/01/2021 11:00

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Fényképészet, hangjáték, szobrászat és jazz - ezek fértek bele a Café Péntek kultúrcsészéjébe. Ez nem kevés.

2021. január 15. Café Péntek (2021. január 15., péntek 20:00)
52:50
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Korniss Péter fotóművész elnyerte a Kriterion Alapítvány által alapított Kriterion Koszorút. Ebből az alkalomból egy életműalbumot is kiadtak Csíkszeredában, valamint Korniss Péter azt is elmondta, hogy a Szépművészeti Múzeumnak adta a teljes fotóarchívumát. A művészt interjúvoltuk meg az adásban.

Vér/Tanú - Kisspál Szabolcs hangjátéka, a Blinken OSA Archívum támogatásával és az ott rendezett Aratástól aratásig – magyar kálvária 1918-19 című kiállítás okán született. Témája a Tanácsköztársaságtól a Trianonig vezető út egészen új látószögből. Kisspál Szabolcs, intermédiaművész, hangjátékrendező volt a műsor vendége.

Vér/Tanú
 
Vér/Tanú
 

Szalay Péter nyerte a ferencvárosi önkormányzat által kiírt köztéri szoborpályázatot, amely a Black Lives Matter mozgalomra reagál hazai tartalommal megtöltve. A még fel sem állított szobor máris botrányt okozott. A szobrászművészt faggatta minderről Váradi Júlia.

A Magyar Jazz Portál több ezres közönségszavazása alapján László Attila lett az Év jazz-zeneszerzője, az Év jazz-hangszerelője, az Év második legjobb jazzgitárosa, valamint az ő zenekara lett az Év harmadik legjobb jazz-zenekara. László Attila Liszt-díjas jazzgitáros és zeneszerző is itt volt velünk a Café Péntekben.

A műsort a poszt elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Café Péntek
2021. január 15., péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia