„Klubrádió
Café Péntek

Egy régi október emléke és a jelen

23/10/2020 13:01

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Kiállítások és egy tabudöntögető film került az e heti Café Péntek adásába, amit az 1956. október 23-i eseményekre történő visszautalással indított Váradi Júlia.

2020. október 23. Café Péntek (2020. október 23., péntek 20:00)
50:01
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Bak Imre magyar kortárs képzőművész hatvanas években kszült alkotását minden eddiginél magasabb áron vásárolták meg egy lengyelországi aukción. De mégis minek köszönhető ez a siker? – kérdezte Váradi Júlia magát az alkotót, Bak Imrét.

Bak Imre: Polswiss art
 
Bak Imre: Polswiss Art
 

Két csaknem megnyílt és csaknem látható kiállítás - a neves festő házaspár képeiből. Vojnich Erzsébet az Óbudai Társaskör Galériában, Szüts Miklós pedig a B32-es Galériában rendezett kiállítást a festményeiből, ám a vírus miatt ezek nem könnyen láthatók. A két festővel beszélgettünk az adásban.

Aratástól aratásig a címe a Centrális Galériában látható politikai tartalmú kiállításnak, amely az 1918-19-es két nyár közötti időszakról, a Tanácsköztársaságról igyekszik objektív képet adni. Vendégünk volt Mink András, történész, a kiállítás kurátora.

Aratástól aratásig
 
Aratástól aratásig
 
Forrás: Artportal
 

Visszatérés Epipoba - Oláh Judit dokumentumfilmje a máig tabunak tekintett történetet dolgozza fel, amely a Sipos Pál nevéhez köthető pedofil abúzusokról igyekszik lerántani a leplet egy gyerektábor emlékeinek visszaidézésével. A Café Péntekben megszólalt Oláh Judit rendező és Hardy Júlia pszichiáter.

A műsor a fenti lejátszóra kattintva hallgathat meg. Címlapi kép: Bak Imre: Szépforma-néző

Café Péntek
2020. október 23. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia