„Klubrádió
Café Péntek

"A kézirat nem ég el!"

9/10/2020 17:11

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Design kiállítás, beszélgetős könyv, egy ledarált mesekönyv, egy kiváló film Jack Londontól és a filmes szakma kiállása az SZFE mellett - ezek voltak a Café Péntek témái.

2020. október 09. Café Péntek (2020. október 09., péntek 20:00)
52:42
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

A napokban a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete kétszer is kénytelen volt tiltakozni az ellen, ami a Meseország mindenkié című könyvvel történt. Gál Katalin, a MKKE elnöke nyilatkozott.

Meseország Mindenkié
 
Meseország Mindenkié
 

Kvittek vagyunk… címmel jelent meg az a beszélgető könyv, amelyben Bíró Kriszta kérdezi Molnár Piroskát. A mintegy fél éven át tartó beszélgetésben Molnár Piroska a gyerekkoráról, színészi pályájának állomásairól, emlékezetes szerepeiről, előadásokról, kollégákról, magánéletéről, gazdag és tartalmas életútjának sokszor regényszerűen izgalmas történetéről vallott – most volt a vendégünk az adásban.

Az SZFE-n történtek miatt új helyzetbe kerül a film- és színművészek képzése. Milyen együttműködésre, segítségre számíthatnak a színfősök más magyar színész-és filmesképzőktől? Salamon András, a Lumiere Iskola létrehozója és tulajdonosa, operatőr-rendező volt a vendégünk.

Salamon András és PSZR
 
Salamon András nemrég a Reggeli személyben is vendégünk volt.
 

A Martin Eden című olasz-francia-német film Jack London azonos című regényéből készült. Az idehaza a Cirkofilm által forgalmazott alkotás a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, ahol a főszereplő a legjobb színésznek járó díjat nyerte el. Szabó G. Ádám filmkritikussal beszélgettünk a filmről.

Határtalan Design címmel sikerült újra megszervezni a 14 országból meghívott több mint 150 tárgy bemutatását, ezúttal a Kiscelli romtemplom helységeiben. Szigeti Szilvia, a több mint húsz éve létező esemény létrehozója volt a Café Péntek vendége.

Café Péntek
2020. október 9. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia