„Klubrádió

Online térben rendezhetik a Budapesti Tavaszi Fesztivált

19/02/2021 12:16

| Szerző: Klubrádió

A járványügyi helyzet alakulásától függően élőben, vagy online szervezhetik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivált. Gy. Németh Erzsébet kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes azt is hozzátette, az idei évtől a kormány nem vesz részt a rendezvénysorozat finanszírozásában.

A kormány nem újítja meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál megrendezéséről szóló korábbi szerződését a fővárosi önkormányzattal – írja a Népszava.

Az állam az idei évtől kivonul a fővárosi rendezvénysorozat finanszírozásából – válaszolta a lap kérdésére Gy. Németh Erzsébet kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes. Mint elmondta: Káel Csaba, a MÜPA vezérigazgatója, a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) eddigi állam által felkért szervezője a múlt héten kereste fel a Városházán. Ekkor adott tájékoztatást a kormány döntéséről. Az okokról semmiféle tájékoztatást nem adott – tette hozzá Gy. Németh Erzsébet.

A fővárosi önkormányzat szándéka az, hogy továbbra is megrendezze a Tavaszi Fesztivált – ezt mondta a Klubrádiónak Gy.Németh Erzsébet. A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: idén csak online rendezvényről lehet szó, a járványadatok kedvezőtlen alakulása miatt.