„Klubrádió
Reggeli gyors

"Nem épülhet meg a szálló Tatán"

2/08/2022 09:50

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Ugyan érvénytelen lett a tatai Öreg-tó partjára tervezett szálló elleni népszavazás, Szalay Ildikó szerint erkölcsi győzelmet sikerült aratni. A Stop Avalon! Tata Facebook-csoport alapítója úgy véli, megvan az esélye, hogy nem valósul meg a beruházás. Ha a városvezetés, és a kivitelező mégsem állna el a projekttől, akkor a csoport folytatja munkáját.

2022. augusztus 02. Reggeli gyors - részlet 22.08.02. Szalay Ildikó
07:53
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, érvénytelen lett a háromkérdéses helyi népszavazás vasárnap Tatán. Horváth József jegyző az urnák lezárása után arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az előzetes adatok szerint a szükséges 50 százaléknál (10 281 fő) kevesebben, 8360-an vettek részt a népszavazáson, így a voksolás érvénytelen lett. A választási bizottság a beérkezett jegyzőkönyvek átvizsgálása után megállapítja a végeredményt, amely még nem jogerős, az eljárás az esetleges fellebbezések, óvások miatt elhúzódhat.

A népszavazáson 7800-an utasították el a szálló építését, a fideszes polgármester, Michl József 5010 voksot kapott 2019-ben.

Érvénytelen volta ellenére is sikerként könyveli el a népszavazást Szalay Ildikó. A Stop Avalon! Tata Facebook-csoport alapítója a Reggeli gyorsban azt mondta, hogy az eredmény, hogy ennyi embert sikerült a nyár közepén mozgósítani, magát a polgármestert is váratlanul érte. Szalay ezért bizakodó, és úgy gondolja, nem épülhet meg a szálló, hiszen korábban a beruházó azt állította, ha Tata lakossága egyértelműen kifejezi, hogy nem kívánnak szállót az Öreg-tó partján, akkor hajlandó elállni a projekttől. Szalay szerint ez most megtörtént. Úgy véli, ha az erkölcsi győzelem nem tántorítja el a városvezetést az építéstől, a csoport folytatja két éve tartó munkáját.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Szalay Ildikóval
2022.08.02., kedd 7:32
Riporter: Dési János