„Klubrádió
A lényeg

Érvénytelen lett a tatai népszavazás az Öreg-tó partjára építendő luxusszálloda megakadályozása kapcsán

1/08/2022 07:06

| Szerző: Klubrádió

A helyi népszavazást kezdeményezők azt szerették volna megakadályozni, hogy az Avalon-csoport szállodát építhessen a tatai Öreg-tó partján.

Érvénytelen lett a háromkérdéses helyi népszavazás vasárnap Tatán. Horváth József jegyző az urnák lezárása után arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az előzetes adatok szerint a szükséges 50 százaléknál (10 281 fő) kevesebben, 8360-an vettek részt a népszavazáson, így a voksolás érvénytelen lett. A választási bizottság a beérkezett jegyzőkönyvek átvizsgálása után megállapítja a végeredményt, amely még nem jogerős, az eljárás az esetleges fellebbezések, óvások miatt elhúzódhat – írja a Hvg.

A referendum szavazólapján három téma szerepelt:
– az önkormányzat ne köthessen településfejlesztési szerződést a tatai Öreg-tó természetvédelmi területén létesülő beruházáshoz kapcsolódóan, megőrizve ezzel a terület természeti és épített értékeit;
– megtiltanák, hogy a szomszédos telekre út épüljön, illetve a meglévőt kiszélesítsék;
– azt szeretnék elérni, hogy az istállóra és a lovas pályára vonatkozó településképi rendelet és helyi építési szabályzat a 2020. február 28-án hatályos állapotában maradjon.

A tatai népszavazás résztvevőinek több mint 90 százaléka a luxusszálloda ellen szavazott.