„Klubrádió
A lényeg

Nem bírta már a körülményeket a szívsebész

4/09/2019 17:20

| Szerző: Klubrádió

Meghalt egy beteg a a kórházban, mert nem műtötték meg időben. Az osztályvezető főorvos távozott, bár a történtek idején ő nem dolgozott.

2019. szeptember 04. A lényeg - részlet 19.09.04. Alotti Nasri
00:54
00:00

Még nem tudja, hol fog dolgozni, de nem bánta meg Alotti Nasri, hogy húsz év után felmondott, és távozott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről, miután meghalt egy betege, akit távollétében nem műtöttek meg időben – az orvos erről a Hírszerkesztőségnek adott exkluzív interjújában beszélt. A beteg halála miatt már a rendőrség is nyomoz, de erről Alotti Nasri nem akart nyilatkozni, azt viszont elmondta, hogy hónapokig érlelődött benne a döntés, és már korábban is jelezte a kórház vezetésének, hogy működési problémák vannak.

2019. szeptember 04. A lényeg - részlet 19.09.04. Alotti Nasri 1
01:20
00:00

Szerinte a felmondó levelében nem támadott személyesen senkit, az ott maradó orvosok válaszlevelét viszont személye elleni támadásnak tartja, bár el tudja képzelni, hogy volt olyan orvos, aki kényszer hatására írta alá a levelet.

Alotti Nasri nem szeretné ha a sebészeti osztály nem tudna működni, szerinte fognak is új orvosokat találni, és azt reméli, hogy ez az ügy nem fog ártani a körzetben élő betegeknek.

Alotti Nasri egyelőre munkanélküli lesz, mint mondta, pihenésre van szüksége, hogy megfelelő döntést tudjon hozni a jövőjéről. 61 éves, 4 évvel a nyugdíj előtt nem szívesen változtat már helyet az ember. Mivel családja és barátai vannak, külföldre csak akkor megy dolgozni, ha nem lesz más lehetősége.

A lejátszókra kattintva meghallgathatja a hanganyagot. Kiemelt kép: Illusztráció. Flickr.com.

A lényeg
2019.09.04. 17:00