„Klubrádió
Esti gyors

Büszkén rohannak az ismeretlenbe – Kárpáti Iván jegyzete

13/08/2019 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Talán ötven év múlva is érdekes lesz, hogy miként tudott belehajszolni egy országot néhány gátlástalan, ám a korszellemet remekül megérző politikus ebbe az abszurd helyzetbe, aminek a következményei még most is beláthatatlanok.

2019. augusztus 13. Esti gyors / részlet, Kárpáti Iván jegyzete (19.08.13.)
01:12
00:00

Négymilliárd fontot, tehát csaknem 1400 milliárd forintot költöttek árufelhalmozásra a britek az európai uniós tagság megállapodás nélküli megszűnésének veszélyétől tartva. Ez nem egészen a fele a paksi gigaprojektnek, csak hogy érezzük a nagyságrendet.

A Kelet-Európából érkező munkaerő száma már most kimutathatóan csökken, miközben a vállalkozások még mindig tudnak újabb embereket felvenni. Nagy-Britannia büszkén rohan az ismeretlenbe, kerül, amibe kerül.

Társadalomtudósoknak, közgazdászoknak még hosszú évekre ad muníciót a Brexit. Talán ötven év múlva is érdekes lesz, hogy miként tudott belehajszolni egy országot néhány gátlástalan, ám a korszellemet remekül megérző politikus ebbe az abszurd helyzetbe, aminek a következményei még most is beláthatatlanok.

Könnyen lehet, hogy a Brit Birodalomból, amiben egykor „soha nem nyugodott le a Nap”, egy Magyarországnál nem sokkal nagyobb Anglia marad és új, független országok születnek a romokon. Mindez pár év alatt, nem kell már ilyenekre évszázadokat várni. A dilivonaton láthatóan már régen nincsen fék és mi együtt robogunk rajta.

Kárpáti Iván jegyzetét a fenti lejátszás gombra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors
2019.08.13., kedd 18:00 

 

 

 
Brexit
(kép: pixabay)