„Klubrádió
Café Péntek

Múzsák és alkotók

9/06/2023 15:15

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Café Péntek témái: elutasított független színházak, ünnepi könyvhét, Artisjus-díj és Françoise Gilot.

2023. június 09. Café Péntek (2023. június 09., péntek 20:00)
51:13
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Egyetlen fillért sem ítélt oda 28 független színházi társulatnak az "Előadó-Művészeti Szervezetek támogatása 2023" nevű program. Ezáltal a színházművészet kísérletező, újszerűen gondolkodó, kiemelten tehetséges alkotóit megfosztják minden lehetőségüktől. A Café Péntekben elhangzik az általuk írt nyílt levél.

Azért jó dolgok is történtek a napokban, például átadták az Artisjus idei díjait, az irodalmi nagydíjassal, Darvasi Lászlóval beszélgettünk a műsorban.

 
Darvasi Lászlö
 
Darvasi László (álnevei: Szív Ernő, Eric Moussambani) József Attila-díjas (1998) magyar pedagógus, költő, író, újságíró, szerkesztő. (via Wikipédia) Forrás: Darvasi László /Facebook 
 

És elkezdődött az idei Könyvhét a Vörösmarty téren és környékén, ahol többek között Nádasdy Ádám, Ungváry Rudolf és Lendvay Pál legújabb alkotása is szerepel. Ők is megszólaltak.

Ungváry Rudolf
 
Ungváry Rudolf
 

A napokban 102 évesen elhunyt Picasso legnagyobb múzsája, a kiváló francia festőművész, Françoise Gilot, akivel igen jó kapcsolatot ápolt a Várfok Galéria. Kovács Krisztinát, a galéria művészeti vezetőjét kérdeztük.

 
Francoise Gilot francia festőművész
 
 
Café Péntek
2023. június 9. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia