„Klubrádió
Café Péntek

Picasso múzsája

7/01/2022 11:09

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Kiállításokra látogattunk el, és ajánlottuk hallgatóink, olvasóink figyelmébe, de egy új könyvet és egy régi folyóirat új számát is bemutattuk az érdeklődőknek.

2022. január 07. Café Péntek (2022. január 07., péntek 20:00)
55:27
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Lassabb hajnalt a címe a Trafó Galéria legújabb kiállításának, amely az Enyészpont sorozat új témája. A 20. század különböző időszakaiban fellángoló antiszemitizmus tárgyi megjelenései közül most és itt a rendszerváltás utániakról kapunk keserű képet. Don Tamás kurátorral beszélgettünk erről a Café Péntekben.

Lassabb hajnalt
 

De bemutattuk az idén 100 éves Francoise Gilot francia festőművészt, aki nem mellesleg Picasso múzsája is volt, de Rozsda Endre jó barátjaként vált igazán híressé. A Várfok Galériában látható kiállítás kurátorát, Kovács Krisztinát kérdeztük.

Texhibition, vagyis a hatodik textilkiállítás a Fugában, amely az Átlátszó Hang újzenei fesztivál zeneművészeit is megihlette. Szigeti Szilviával, a szervezővel beszélgettünk.

VI. Texhibition
 

Ladányi János szociológust legújabb munkájáról, a terepszemléiről szóló összefoglaló olvasmányról faggattuk.

Ladányi János
 
Ladányi János
 

Végül a kiváló periodika, az Ex Symposion című irodalmi, művészeti filozófiai folyóirat legutóbbi számairól beszélgettünk a szerkesztővel, Józsa Mártával – aki egyúttal kollégánk is.

Café Péntek
2022.01.07. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia