„Köszönjük,
Café Péntek

Feltérképezni az alternatív Budapestet

20/11/2021 06:53

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Esterházy Miklós, Nádasdy Ádám, Jovánovics György, a rangos fordítói díjat nyert Relle Ágnes és a feltérképezés alatt álló alternatív Budapest volt a Café Péntekben.

2021. november 19. Café Péntek (2021. november 19., péntek 20:00)
53:32
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Hogy létezik egy alternatív Budapest, mindannyian tudjuk, de hogy pontosan hol és hogyan, arról rendez most konferenciát és készít egy alapos térképet és honlapot az ALT.BP csoport, amely a Budapest Brand és a Főváros kezdeményezésére jött létre. Zene, színház, film, fesztivál, minden ami kultúra, szerepel a terítéken. Schönberger Ádám, a projekt menedzsere beszélt minderről a Café Péntekben.

De megismerkedhettek Esterházy Miklóssal, na nem a herceggel, hanem Esterházy Péter legfiatalabb fiával, akinek már nem az első könyvét olvashatjuk. 

Esterházy Miklós
 
Esterházy Miklós
 

Nádasdy Ádámot arról kérdeztük, hogyan ábrázolták és ábrázolják ma az emberi testet. Ő nyitotta meg a Képzőművészeti egyetem Modellállítás című kiállítását. 

Modellállítás
 
Modellállítás
 

Jovánovics György szobrászművész gipsz reliefjei díszítik 20 év óta a MÜPA koncerttermének falait. Ezek eredetét láthatjuk a FUGÁ-ban, a szobrász beszélt róluk.

Végül egy konferencia a fogyatékossággal élők kulturált környezetét segítőkről. Relle Ágnestől hallhattunk róluk.

Relle Ágnes
 
Relle Ágnes
 
Café Péntek
2021. november 19. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia