„Klubrádió
Café Péntek

Szemrevaló filmek, határtalan design

8/10/2021 18:00

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Akarnak jó filmeket nézni? Irány a Művész, ahol a német nyelvű filmek fesztiválja zajlik éppen. De mutattunk három klassz kiállítást is, ami épp most zajlik.

2021. október 08. Café Péntek (2021. október 08., péntek 20:00)
52:23
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
A magyar kortárs képzőművészek legjobbjai állították ki alkotásaikat az És tárlatán a FUGAban. Nádlertől Vojnichig, Roskótól Haas Istvánig, Szüts Miklóstól El Kazovszkiig és Schwierkiewitz Róbertig. Róluk is  beszélgettünk a Café Péntekben a kurátorral, Kozák Gáborral.

ÉS-tárlat a FUGA-ban
 
ÉS-tárlat a FUGA-ban
Fotó: Váradi Júlia / Klubrádió
 

Szó volt az idei – immár tizedik – Szemrevaló ǀ Sehenswert Filmfesztiválról, amelyen a német nyelvterület (Ausztria, Németország és Svájc) legújabb és válogatottan kiváló filmjei láthatóak. Az esemény egyik főszervezője, Sárossi Bogáta volt a vendégünk.

A kiscelli óriás romtemplom kiállítóterében különösen hatnak a nemzetközi design jelentős alkotóinak tárgyai a narancshéjból készült lámpától a papírruhán át a gombaporból gyúrt asztallapig. Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás a Határtalan Design szervezői is megszólaltak a műsorban.

És végül szovjet filmekről, a magyar patyolatvállalatról, a Forte filmanyagról, a Killián ifjúsági sportprogramról és még sok réges-régi dologról láthatunk plakátokat a Makláry Galériában, ezek mind Bánó Endre munkái. Bánó Andrással, az alkalmazott grafikus fiával jártuk végig a kiállítást.

Bánó Endre kiállítása
 
Bánó Endre kiállítása
 
Café Péntek
2021. október 8. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia