„Klubrádió
Café Péntek

Filmek otthonról, filmek moziból

6/11/2020 08:31

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Café Péntekben a Cirko-Gejzír moziba, a Rajzfilmünnepre és a Verzió Filmfesztiválra látogatunk el, illetve egy izgalmas városi sétáról is szó lesz. A kultúrarajongókat ismét várja Váradi Júlia.

2020. november 06. Café Péntek (2020. november 06., péntek 20:00)
48:31
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Rajzfilmünnep: 40 éve készült el Rófusz Ferenc A légy című 1981-ben Oscar-díjat animációs filmje (ez volt a legelső magyar Oscar) - ez a dátum a nyolcadik animációs filmünnep kezdete minden évben.

A légy (Rófusz Ferenc, 1980)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

November 13. és 15. között otthonról, online nézhetünk animációs filmeket

A fesztiváligazgató, Berényi Diána az adás vendége.

-

A Hosszúlépés. Járunk? csapata új budapesti sétája aktuálisan az Egyesült Államok és Budapest kapcsolataira épül, például az amerikai zene hajdani magyar helyszíneire, vagy az 1988-ban a Régiposta utcában megnyílt McDonald's-ra, ahová ünnepi öltözékben álltak sorban a vendégek. Minderről Koniorczyk Bori beszél a Café Péntekben. 

Az első magyarországi McDonald's étterem 1988
 
A Régiposta utca Aranykéz utca - Váci utca közötti szakasza: Az első magyarországi McDonald's étterem 1988; Forrás: Fortepan.hu
 

-

Mi lesz a Cirko-Gejzír mozival, ha nem segít a közönség? Illetve hogyan segthetünk, mit és hogyan nézhetünk náluk? (Például az új Van Gogh-filmet Willem Dafoe főszereplésével, vagy mondjuk a Jack London írásából készült Martin Edent.) Deák Zsuzsanna kommunikációs vezető beszél minderről.

Martin Eden (12) feliratos előzetes

A Jack London regénye nyomán keletkezett alkotás a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, ahol főszereplője a legjobb színésznek járó díj...

-

Kezdődik a 17. Verzió Nemzetközi Emberjogi Dokumentumfilm Fesztivál, méghozzá idén online. 50 erőteljes film 39 országból. A fesztivál – melynek idei mottója az, hogy Közelebb egymás valóságához –a 76 nap című filmmel nyit, mely a pandémia vuhani kitörésének első hónapjaival foglalkozik.

VERZIÓ 2020 Trailer - Closer to Each Other's Reality

Trailer for VERZIÓ 2020 - the largest human rights documentary film festival in Hungary. Showcasing the most recent documentary films focusing on human right...

Megszólalónk a fesztiváligazgató, Oksana Sarkisova.

Café Péntek
2020. november 6. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás