„Klubrádió
Anno Budapest

Gyerekkorunk kedvenc rajzfilmjei

25/10/2020 06:06

| Szerző: Klubrádió/pj

A 2020. október 25-i Anno Budapestben a gyerekkorunkat meghatározó régi kelet-európai rajzfilmekre és animációs filmekre emlékezünk vissza.

Bizonyára önöknek is voltak kedvenceik, és tele vannak szép emlékekkel. Mely filmeket és karaktereket szerette a legjobban?

Talán a legendás párosokat, mint Lolka és Bolka; Leo és FredMoha és PáfrányCirbolya és Borbolya vagy Bob és Bobek?

A sci-fibe hajló darabokat, mint a MikrobiMézga Aladár különös kalandjai; az Egér a Marson vagy Az idő urai?

Az olyan magyar klasszikusok állnak a szívéhez közelebb, mint a Magyar népmesék; a Lúdas Matyi, a Fehérlófia; a Macskafogó; a János vitéz; a Varjúdombi mesék; a Szaffi; a VukA kiskakas gyémánt félkrajcárja; Vili, a veréb; Az erdő kapitánya vagy a Mesék Mátyás királyról? Vagy az Oscart is nyerő A légy?

Esetleg az olyan szovjet klasszikusokat kedvelte inkább, mint a No, megállj csak!A balkezes ezermester vagy a Hagymácska?

Nepp József filmjei voltak a nyerők, mint a Gusztáv; a Dr. Bubó (Kérem a következőt); a Mézga-család vagy a Hófehér

Netán az állati főszereplős rajzfilmek, mint Kisvakond; a Kukori és Kotkoda; a FrakkA kockásfülű nyúl; a Vízipók vagy Kíváncsi Fáncsi?

Talán a mágikusabb világú Pom Pom; esetleg A varázsceruza? RumcájszA plakátfiú; A nagy ho-ho-ho-horgász, netán Pampalini?

Alapvetően közép- és kelet-európai filmeket szedünk össze a műsorban, de így is lesz bőven miről beszélnünk, hiszen csak Magyarország olyan zseniket tud felmutatni a területen (a teljesség igénye nélkül), mint Macskássy Gyula, Csermák Tibor, Gémes József, Kovásznai György, Richly Zsolt, Nepp József, Ternovszky Béla, Rofusz Ferenc, Dargay Attila és Jankovics Marcell.

Ne tartsák magukban! Hívják vasárnap délután 2 és 4 között Panxnotded Miklóst és osszák meg élményeiket! Telefonszámaink: (+36 1) 240-6953 és (+36 1) 240-7953. SMS: +36 30 303-0953. Addig is teszteljék magukat, hány filmet ismernek fel a videóból!

Anno Budapest
2020. október 25. vasárnap 14:00
Műsorvezető: Panxnotded Miklós
Szerkesztő: Árva Brigitta

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás