„Klubrádió
Megbeszéljük...

MSZP: A Momentum felrúgta a megállapodást a XIII. kerületben

11/12/2019 18:51

| Szerző: Klubrádió

Furcsa ellenzéki belviszály alakult ki a XIII. kerületben a Momentum és az MSZP között; Puchner Gábor szocialista párti alpolgármestert kérdeztük.

2019. december 11. Megbeszéljük / részlet, Puchner Gábor, MSZP (19.12.11.)
11:03
00:00

Az ügy hátteréről annyit érdemes tudni, hogy Kerpel-Fronius Gábor momentumos jelöltként nyert egy önkormányzati képviselői helyet a kerületben október 13-án, majd főpolgármester-helyettessé választották, de a kettő összeegyeztethetetlen, le kellett mondania a képviselőségről, és időközi választást kell tartani. Ennek a jelöltjéről alakult ki vita az MSZP és a Momentum között.

Puchner Gábor azt hangsúlyozta, hogy korábban volt egy szóbeli megállapodás a két párt helyi szervezete között, hogy ha úgy alakul, visszaadják azt a képviselői helyet az MSZP-nek. Kerpel-Fronius a XIII. kerületi Momentum-szervezet elnöke. A Momentum elnöksége közbeszólt, újranyitották a tárgyalásokat erről. „Nem tudom, milyen nyomásgyakorlásról beszélt” Kerpel-Fronius az MSZP részéről – tette hozzá Puchner Gábor.

 
Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum volt főpolgármester-jelöltje
Facebook
 


Legutóbb úgy álltak fel az asztaltól, hogy folytatják a tárgyalásokat, megdöbbenve tapasztalták (a sajtóban látták), hogy a Momentum bemutatja a jelöltjét. „A Momentum felrúgta a tárgyalásokat” – mondta az MSZP-s politikus.

Megjegyezte: Kerpel-Fronius Gábor korábban azt nyilatkozta, hogy öt évre gondolja az önkormányzati képviselőséget, szerintük az is kicsit szerencsétlenül jött ki, hogy távozik. Összefoglalva: sérelmezi a helyi MSZP, hogy volt egy szóbeli megállapodás, amit nem tartottak be, és hogy a tárgyalásokat megszakítva a Momentum bemutatta a jelöltjét.

Március 1-jén lesz az időközi választás, január folyamán kell véglegesíteni a jelölteket. Kerpel-Fronius Gábor Facebook-oldalán azt írta: erős nyomás alá helyezték az MSZP-sek. Ötéves mandátumát pedig szerette volna kitölteni, de nem térhetett ki a felelősség alól, amit a főpolgármester-helyettesi megbízatás jelent.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg Kiemelt kép: Wikipedia

Megbeszéljük
2019.12.11. 17:05
Műsorvezető: Bolgár György