„Klubrádió
Megbeszéljük...

Tóth József: a polgárok a főnökeim

10/10/2019 18:36

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Egy választás soha nem egyszerű, és másodszorra, harmadszorra, negyedszerre nyerni egyre nehezebb – vallja a XIII. kerület szocialista polgármestere.

2019. október 10. Megbeszéljük - részlet 19.10.10. Tóth József
11:36
00:00

Javában tart a kampány a főváros XIII. kerületében is, ahol Tóth József uralja a terepet már régóta, most is újraindul a polgármesteri székért, az egész ellenzék támogatásával. Népszerűsége töretlennek látszik. Az elmúlt választáson mind a 15 választókerületben nyertek. Valamiért a Fidesz sem támadja, mint ahogy Tarlós István sem. Ennek ellenére 186 helyszínen jelentek és jelennek meg, ő maga 40 alkalommal állt a választók elé.

Ahogy mondja, nem csak ilyenkor jár a kerület polgárai között, sokszor megszólítják az utcán ügyes-bajos dolgokkal, olyanokkal is, amelyek nem tartoznak egy kerületi polgármester kompetenciájába. Ilyen téma például a közlekedés, vagy az oktatás. Ezeket igyekszik tovább vinni, de nem egyenesen a főpolgármesterhez, hanem a megfelelő hivatalokhoz, felelősökhöz, szerinte ez hatékonyabb megoldás.

Tóth József a Megbeszéljük című műsorunkban elmondta: az egyeztetés a munkamódszere. Rendszeresen folytat megbeszéléseket a helyi ellenzékkel, civil szervezetekkel. Talán ezért nincsenek nagyobb konfliktusok, botrányok a kerületben. Úgynevezett nagypolitikával nemigen foglalkozik, épp elég munkát ad a várospolitika.

Nemrég ellenzéki polgármester-jelöltek keresték meg, hogy tanácsot kérjenek tőle, vagy megtudják, ő hogyan csinálja. Tóth József azt tanácsolta nekik: jussanak el minél több állampolgárhoz, hisz ők a főnökeik.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi.

Megbeszéljük
2019.10.10. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György