„Klubrádió
Szerepvállalás

Mit jelent egy vakvezető kutya a nemlátóknak?

17/05/2020 12:57

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Az adás hétről-hétre példákat hoz arra, hogy egy-egy cég vagy intézmény, netán magánszemély, milyen formában, milyen eszközökkel járul hozzá anyagi gondok, társadalmi problémák orvoslásához, az életminőség javításához, a fenntartható fejlődéshez. Ezúttal a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola és a KÖVET Egyesület munkáját mutatjuk be.

2020. május 16. Szerepvállalás (2020. május 16., szombat 18:00)
24:50
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
A koronavírus-járvány a vakvezető kutyával közlekedők életét is megváltoztatta. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola megkérdezte 90 kliensét, hogyan oldják meg az életüket és mit jelentenek nekik ebben a nehéz időszakban a négylábú társak. Komondi Piroska szakmai vezető mesélt.

Idén 25 éves a KÖVET Egyesület a Fenntartható Fejlődésért. Az Egyesület ez alkalomból megmérettetésre hívja a hazai vállalatokat, szervezeteket és intézményeket, amelyek három témakörben mérhetik össze teljesítményüket, intézkedéseiket, társadalmi és környezeti hatásukat: környezeti megtakarításban, társadalmi felelősségvállalásban, valamint környezetbarát irodai és munkahelyi működésben.

Tóth Gergely, a KÖVET főtitkára mondta el a részleteket, és tekintett vissza a civil szervezet elmúlt negyed századára.

Szerepvállalás
2020. május 16. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori