„Klubrádió
Esti gyors

Miről konzultáljon Orbán Viktor a nemzettel?

9/01/2020 18:03

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Orbán szerint mérsékelni kell a harciasságot, vissza kell térni a korábbi, helyes politikához, például – most legyenek erősek – újra kell indítani a nemzeti konzultációkat. Építő szellemű indítványok következnbek nemzeti konzultációs témákra – Kárpáti János jegyzete.

2020. január 09. Esti gyors / részlet, Kárpáti János jegyzete (20.01.09.)
02:05
00:00

Orbán Viktor levonta a szükséges következtetéseket a Fidesz háza táját mostanában érő bírálatokból, az októberi önkormányzati választásokon a kormánypárt által elszenvedett kudarcok okainak feltárási kísérleteiből. Arra jutott, hogy mérsékelni kell a harciasságot, vissza kell térni a korábbi, helyes politikához, például – most legyenek erősek – újra kell indítani a nemzeti konzultációkat. Idén legalább kettőt meg is szerveznek.

Szeretnék építő szellemű indítványokat tenni nemzeti konzultációs témákra. Először is konzultáljunk arról, hogy miként kellene hatékonyan őrködni a közpénzek szabályszerű és célszerű felhasználásán, beleértve az uniós forrásokat. Fel lehetne vetni, hogy vannak olyanok, akik szerint valamilyen homályos, távoli sóhivatalra, úgynevezett Európai Ügyészségre kellene bízni a magyar emberek pénzét. Mások azt vallják, hogy a Polt Péter által vezetett magyar ügyészség felveszi a versenyt bárkivel a világon. Ön hogyan látja?

Aztán konzultáljunk arról, hogy milyen az igazságos adórendszer és a méltányos szociálpolitika. Fel lehetne vetni, hogy vannak olyanok, akik szolgaian másolnák a hanyatló Nyugat, különösen Skandinávia azon elferdült gyakorlatát, miszerint magasabb adókulccsal sújtják a tehetsége révén saját lábára álló felső középosztályt. Mások azt vallják, úgy igazságos, ha senki nem tartja a markát könyöradományokért. Ön hogyan látja?

Ha lehetne egy harmadik témát is javasolnom, konzultáljunk arról, hogy hová kellene még Wass Albert-szobrot állítani. Vannak olyanok, akik szerint kerületenként egy is elég, legfeljebb kormánypárti önkormányzatok avassanak még egyet. Mások azt vallják, hogy az iskolákban minden magyarórát Wass Albert negyedórával kellene kezdeni. Hajrá Magyarország, hajrá konzultáció, éljen az orbáni béke!

 
Forrás: Facebook
 
 

 

Kárpáti János jegyzete az Esti gyors 2020. január 9-ei, csütörtöki adásában hangzott el.