„Köszönjük,
Café Péntek

Miért nagy kópé a törpeszarvas?

14/01/2022 09:49

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Café Péntekben bekukkantottunk a Katona Sufnijába, ahol egy mesekönyv kel életre; a veszélyben lévő (?) Bajor Gizi Színészmúzeumba; a 2B Galéria kiállítására és a Cirkóba egy jó iráni kis filmre.

2022. január 14. Café Péntek (2022. január 14., péntek 20:00)
53:41
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Hogy a Stromfeld Aurél utcai csodálatos neobarokk villa, Bajor Gizi volt otthona, ma Színészmúzeum meddig őrizheti meg mostani funkcióját, sokak szerint kétséges. Rossz nyelvek szerint a NER-hez közelálló nagypénzűek erre az épületre is szemet vetettek. Mindenesetre amíg még a színházért rajongók közös tulajdona, Szebényi Ágival, a múzeum munkatársával virtuális sétát tettünk a házban a pincétől a padlásig a Café Péntekben.

Aztán megtudjuk, miért nagy kópé a törpeszarvas, aki végül mégiscsak barátságot köt a tigrissel és a krokodilokkal. A Világszép Alapítvány nemrég megjelent mesekönyve elevenedik meg a Katona József Színház Sufnijában. A mese egyik előadójával, Karafiáth Orsolyával és a Világszép Alapítvány létrehozójával, Wirtz Ágnessel beszélgettünk.

A többszörösen Oscar-díjas Asghar Farhadi A Hős című filmje nagyon is méltó az eddigi remek alkotásaihoz. A Cirkóban látott filmről Báron Györggyel beszélgettünk.

Végül az író, festőművész, műfordító, grafikus, tóraszakértő, Uri Asaf kiállításán kérdezte a művészt Váradi Júlia műsorvezető.

Café Péntek
2022. január 14. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia