„Klubrádió
Bonyolult dolgok

Mesterségesen gen(d)erált gyűlölet

20/01/2022 17:49

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

"A homoszexualitás is jelen van a világban aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita" – hazudta a kormányfő a minap a Kossuth Rádióban. A Bonyolult dolgokban ennek a témának jártunk utána Takács Judit szociológus segítségével.

2022. január 20. Bonyolult dolgok (2022. január 20., csütörtök 19:00)
52:00
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit Szerkesztők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit

Nem tud olyan vitáról tudományos körökben, ami arról szólna, hogy a homoszexualitás a pedofíliához vezethet – mondta Takács Judit szociológus Orbán Viktor miniszterelnök előző heti rádióinterjúja kapcsán, sőt tudósként szeretné látni azt a kutatást, amire ezt a véleményét alapozta a kormányfő. 

Takács Judit
 
Takács Judit
 

A szakember szerint csak arról lehetett szó, hogy a politikus a köztudatban tartsa ezt a témát és sokat beszéljenek róla, és ezáltal is erősödjön az előítélet a társadalomban. Az ún. "gyermekvédelmi népszavazás" kapcsán vendégünk azt mondta, meglehetősen visszás az egész, hiszen ma Magyarországon a törvény minden 14 év feletti személynek megengedi a bármilyen irányú beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot, ezzel szemben azt, hogy erről beszéljen, vagy erről olvasson, 18 éves korig nem.  A kormány és a mai politikai elit mesterségesen generál ellenségeket és gyűlöletet, de észre kell venni, hogy ez nem ad pozitív célt – és amilyen könnyű felszítani a gyűlöletet, olyan nehéz visszaépíteni a békét a társadalomban.

Takács Judit szociológus, az MTA doktora volt a vendégünk. A vele készült beszélgetést a fenti lejátszóra katintva hallgathatja meg!

Bonyolult dolgok
2022. január 20. csütörtök 19:00
Szerkesztő-műsorvezetők:
Bálint Judit és Korpás Krisztina