„Támogassa
A lényeg

Ungár Péter: Orbán hazudott, a "gyermekvédelminek" nevezett népszavazás mégis a homofóbiáról szól

14/01/2022 13:30

| Szerző: Klubrádió

"Orbán Viktor ma a Kossuth Rádióban a következőt mondta: 'A homoszexualitás is jelen van a világban, aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita.' ... Súlyos, gyűlöletkeltő, hazug mondat." – így reagált Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújára.

 

"Most akkor végre abbahagyja a jobboldal annak a bohócságnak a mondogatását, hogy a 'gyermekvédelminek' nevezett népszavazás nem a homofóbiáról szól? A hazug szólamokat, hogy nem szólnak bele felnőtt emberek magánéletébe kihagyhatjuk a jövőben, most, hogy egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes magyar homoszexuálist a miniszterelnök?" – teszi fel az első kérdést Ungár.

"A Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek vajon hol helyezkednek el, ebben a jobboldalon felettébb érdekesnek számító vitában? Szerintük is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához? Legalább belső körben elmerik mondani a megélt valóságát a homoszexualitásnak?" – jön a poszt második kérdése, majd a végére hagyja a legsúlyosabbnak szánt felvetést:

"Orbán Viktor, amikor tavaly júniusban arról beszélt, hogy védi a homoszexuális fickók jogait, akkor is gondolkozott, hogy elvezet-e a homoszexualitás a pedofíliához? Mikor hazudott? Most vagy akkor?"

(Címlapi kép: Facebook)