„Klubrádió
Café Péntek

Megszületett 2020 himnusza: Nem kakas

28/11/2020 18:53

| Szerző: Klubrádió/pj

A Café Péntekben beszámoltunk egy pályázatról és annak nyerteséről, a 14 éves Gátos Marcellről, aki elkészítette 2020 egyik legkifejezőbb klipjét - még tavasszal. Nem kakas a címe. Benne van mindaz, amit ezzel az évvel kapcsolatban érzünk, a karanténlétről, a lemondásokról, a találkozások elmaradásáról, a frusztrációról, az online oktatásról és a reményről.

2020. november 27. Café Péntek-részlet (2020.11.27. Nem kakas)
14:06
00:00
Az Eötvös Gimnáziumban tanuló tehetséges fiatal először a zenét készítette el, később pedig a klipet is hozzá a C3 Alapítvány fiataloknak kiírt 18. Szabadfogású Számítógép Versenyére. A pályaműnek Nem kakas a címe, ami a  szlengben annyit tesz: nem oké.

Gátos Marcell
 
Gátos Marcell
 
A kép forrása: Facebook
 

Amikor Váradi Júlia firtatta, honnan a tehetség, Marcell szellemesen ezt mondta: „Nyolcadik éve tanulok zongorázni, másrészt pedig zenész családban nőttem fel, azaz még nem nőttem fel, de zenész család sarja vagyok.“ Animációval előtte nem foglalkozott.

És íme a három perces klip.

Marcell egy háromhónapos ösztöndíjat nyert a versenyen. Gratulálunk, megérdemelte.

A versenyt meghirdető C3 projektmenedzserével Fernezelyi Mártonnal és a nyertessel készült interjú meghallgatható a fenti lejátszás gombra kattintva.

Café Péntek
2020. november 27. péntek
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia